Zonguldak'ta maden ocağında göçük

Zonguldak'ta maden ocağında göçük

Zonguldak, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçi mahsur kaldı. Sağ olarak ulaşılan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 16.00-24.00 vardiyası sırasında göçük meydana geldi.

Yerin 360 ile 460 metre altında meydana geldiği öğrenilen göçükte mahsur kalan 2 işçiyi kurtarmak için çalışma başlatıldı. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, göçükte mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Olayın meydana geldiği sırada 3 işçi göçük altında kalmıştı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından bir işçi bulunduğu yerden çıkarıldı.

Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından göçükte kalan 2 işçiye sağ olarak ulaşıldı. Maden ocağındaki tahkimat çalışmalarının ardından işçiler bulundukları yerden kurtarılarak yer üstüne çıkartılacak.

AA’nın haberine göre, yaralı işçi Ferdi Oral, olay yerinde bekletilen ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Oral, daha sonra taburcu edildi.

Kuyu başında ise sağlık görevlilerinin yanı sıra maden işçileri bekliyor.

ZONGULDAK VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, dün akşam meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçiye ulaşıldığını ve durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Madene giderek çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ahmet Çınar, “Yüzlerini de yıkadılar. Her şey normal. Durumları da iyi. Birazdan inşallah çıkaracaklar. TTK’nın Genel Müdürlüğümüzün bu konularla ilgili kazalarla ilgili tahliye ekibi Türkiye’nin en iyi, en tecrübeli, en profesyonel ekibi. Herkes işinin başında. Sağlık ekiplerimiz, AFAD müdürlüğümüz zaten TTK Genel Müdürümüzün koordinesinde her şey iyi gidiyor. Çok şükür Allah beterinden saklasın. Her şey normal” ifadelerine yer verdi.

Vali Çınar, kazanın oluş sebebiyle ilgili sorulara da, “Onlar teknik konular” diyerek açıklamasını sonlandırdı. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.