Zizek'ten Leyla Güven çağrısı: Diyalog kurulmalı

Zizek'ten Leyla Güven çağrısı: Diyalog kurulmalı

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi devam ederken aralarında sosyolog Slavoj Zizek’in de olduğu dünyaca ünlü isimler, tecridin kaldırılması talebinde bulundu.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi devam ediyor. Güven’in eylemi 141’nci gününe girerken 66 cezaevinde 300’ün üzerinde tutuklunun başlattığı açlık grevi eylemi ise 103’üncü gününde. Cezaevlerinde yaşanan ölümlerin ardından aralarında ünlü düşünür Slavoj Zizek’in de olduğu bir çok isim hükümete “Tecridi kaldırın” çağrısı yaptı.

‘DİYALOĞUN BAŞLAMASI TÜRKİYE’YE DEMOKRASİ GETİRECEK’

Lubjiana Üniversitesi Sosyoloji ve Felsefe Enstitüleri’nde profesör ve Londra Üniversitesi Birkbeck Enstitüsü Beşeri Bilimler Fakültesi’nin Uluslararası Direktörü Slavoj Zizek, “Türkiye’de barış, eşitlik ve özgürlük isteyenler için Kürtlerle diyalog kurmaktan başka bir alternatifi yok. Böyle bir diyaloğa engel olmanınsa yıkımdan ve daha çok acıdan başka bir getirisi olmaz. Bundan dolayı açlık grevindeki Leyla Güven’in ve dünya çapındaki binlerce insanın Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kalkması ve özgürlüğüne kavuşması taleplerini destekliyorum. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kalkması ve yeni bir barış diyaloğunun başlaması Türkiye’ye bir bütün olarak demokrasi getirecektir” dedi.

Uluslararası alanda tanınmış dilbilimci, pedagog ve araştırmacı-yazar Dr. Tove Skutnabb Kangas, Alman film yapımcısı ve prodüktör Prof. Peter Ott, 2012-2015 arası Katalonya Bölgesel Parlamentosu üyesi ve Halk Birliği Adaylığı Partisi (CUP) Ulusal Sekreterliği yapmış aktivist Joaquim Arrufat i Ibáñez, Danimarka Aalborg Üniversitesi’nde akademisyen olan Dr. Susi Meret de Güven’in taleplerinin dikkate alınmasını istedi. (Kaynak: Yeni Yaşam)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.