Zilan'dan bütün partilerden vekillere cezaevi çağrısı: HDP ve CHP 'varız' dedi

Zilan'dan bütün partilerden vekillere cezaevi çağrısı: HDP ve CHP 'varız' dedi

Azadi Hareketi'nin Üyesi Sıdkı Zilan, CHP, HDP, AK Parti'yi cezaevleri konusunda ortak açıklama yapmaya davet etti. Davete CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan, "Varız" yanıtı geldi.

AZADİ Hareketi Üyesi Avukat Sıdkı Zilan, AK Partili Mustafa Yeneroğlu, CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu Twitter’dan etiketleyerek cezaevleri konusunda ortak açıklama yapmaya davet etti. Zilan’ın çağrısına Tanrıkulu ve Gergerlioğlu olumlu yanıt verdi. Yeneroğlu ise henüz bir yanıt vermedi.

“Cezaevlerinde birçok kişinin suçsuz yere yattığını” söyleyen Zilan, AK Parti, HDP ve CHP’yi ortak basın açıklaması yapmaya davet etti. Zilan yaptığı çağrıda, “Parti farkı gözetmeden bir araya gelin, ortak basın açıklaması yapın, sorumluluğunuz büyüktür. @gergerliogluof @MSTanrikulu @myeneroglu Ortak basın açıklaması yapsın mağdurlar serbest kalır. Çok kolay bir şey değil mi, mağdurlar sizden ortak tavır bekliyor” dedi.

YENEROĞLU’NDAN YANIT BEKLENİYOR

Zilan’ın bu çağrısına ilk olarak HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yanıt verdi. Gergerlioğlu, Zilan’a, “Ben varım” dedi.

Gergerlioğlu’nun ardından CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Zilan’ın çağrısına olumlu yanıt verdi: “Ben de varım, her yerde her koşulda.”

Zilan, Tanrıkulu ve Gergerlioğlu’nun olumlu yanıtlarının ardından Yeneroğlu’nu Twitter’dan tekrar etiketleyerek çağrısını yeniledi: “Sayın @myeneroglu’nun cevabına vakıf değilim; aynı düşünceyi paylaştığını ve en az bizim kadar ve daha fazla #adalet meselesine duyarlı olduğunu düşünüyorum. Ortak basın toplantısı bir çok tabuyu da yıkacaktır.” Zilan ikinci çağrısında bu sefer SAADET ve MHP’yi de ortak açıklama katılmaya davet etti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.