Zeyrek: Babacan teşkilatlarına iki şart koydu

Zeyrek: Babacan teşkilatlarına iki şart koydu

Yeni parti kuracağı iddialarıyla bir süredir gündemde olan Ali Babacan'ın Meclis'ten milletvekili transferi yerine güçlü il teşkilatlanması yapacağı öne sürüldü. Babacan'ın iki şartı olduğu belirtildi.

Eski başbakan yardımcısı ve ekonomi bakanı Ali Babacan’ın kuracağı öne sürülen yeni partiye ilişkin teşkilatlara iki şart koyulduğu iddia edildi. Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bu şartları ‘liyakat’ ve ‘iyi insan olunması’ diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ali Babacan’a davet göndererek ekonominin dümenine geçme çağrısı yaptığını belirten Zeyrek, parti kurmaya hazırlanan Babacan’ın “Ben yokum, ama isterseniz Türkiye’nin ekonomisine ilişkin hazırladığımız programı verelim, uygulasınlar” yanıtını verdiğini anlattı.

Zeyrek, “Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler olacak” başlığıyla yayımlanan yazısında Babacan’ın TBMM’de milletvekili transfer etmek yerine güçlü bir teşkilat üzerinde yoğunlaştığını öne sürdü. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün D-8 toplantısında hükümete yönelik sert eleştirilerini, Babacan’ın reddini, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmalarını hatırlatan Zeyrek, bunları AK Parti tabanındaki kaynamanın sonuçları olarak nitelendirdi. Zeyrek, “İl teşkilatları oluşturma üzerinde duran Babacan ve yol arkadaşlarının, yeni kurulacak partiye katılacaklar için liberal, sağcı, solcu, Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrıntılarla ilgilenmiyor ve iki şart koyuyor; İşinde iyi olması (Liyakat) ve iyi insan olması (Demokrat, insan haklarına, hukuk devletine saygılı)” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.