Zeydan'dan Ak Parti, Deva ve Gelecek Partisi'ne eleştiri: Muhafazakarlıklarını muhafaza etmeye çalışıyorlar

Zeydan'dan Ak Parti, Deva ve Gelecek Partisi'ne eleştiri: Muhafazakarlıklarını muhafaza etmeye çalışıyorlar

Ak Parti’den istifa eden 23. Dönem Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, Deva ve Gelecek partilerinin Ak Parti’den bir farkı olmadığını belirterek her iki partiyle de ilgisinin olmadığını söyledi.

AK Parti'nin fahri kurucular listesinde yer alan Rüstem Zeydan, 6 Ağustos 2019 tarihinde sosyal medya hesabından paylaştığı, "Fahri Kurucusu ve üyesi olduğum AK Parti'den bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Kamuya Saygılarımla duyurulur" mesajıyla istifasını duyurmuştu.

‘Butik siyasi yapılarla işim olmaz’

Zeydan, Deva Partisi’ne katıldığı iddialarına de dün gece twitter hesabından cevap verdi. Zeydan mesajında, “Hukuk ve Adalet diyenler, içinden çıktıkları yapıdaki gibi; hukukun en temel prensibi olan “suçun şahsiliği” ilkesine inanmayanlarla, sadece kendi muhafazakarlıklarını muhafaza edenlerle ve de derde derman olmayacakları belli olan butik siyasi yapılarla işim olmaz nokta...” ifadelerine yer verdi.

'Sadece kendi muhafazakarlıklarını muhafaza etmeye çalışıyorlar'

Deva ve Gelecek Partisi ile herhangi bir ilişkisi bulunmadığını belirten Zeydan konuyla ilgili Yüksekova Haber Portalı’na yaptığı açıklamada, “Ali Babacan’ın Deva Partisi ile Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nin fahri kurucusu olduğum Ak Parti’den çok fazla bir farkı yok. Gördüğüm kadarıyla zihniyet ve ana politika aynı. Dolayısıyla istifa ettiğim partiden bir farkları olmadığı için bu iki parti ile de herhangi bir ortaklığım söz konusu olamaz. Ak Parti başta olmak üzere, Deva ve Gelecek partilerinin bu saatten sonra bölgede Kürt sorunu ve demokrasi kartını sadece siyasi bir araç olarak kullanmaktan öteye geçebileceklerini düşünmüyorum. Bu partilerin sadece kendi muhafazakarlıklarını muhafaza etmeye çalıştıklarını görüyorum. Şuan herhangi bir partiye üye değilim. Bunu özellikle Hakkarili hemşerilerimin bilmesini isterim” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum