Zaxo kaymakamı: Duhok'ta turistik bölge bombalandı

Zaxo kaymakamı: Duhok'ta turistik bölge bombalandı

Zaxo Kaymakamı Muşir Beşir, Türkiye'den Irak'ın Duhok kentine hava saldırısı yapıldığını ve sekiz turistin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Irak'ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (KBY) bağlı Duhok kentine Türkiye'den hava saldırısı yapıldığı, turistik bölgede bulunan siviller arasında hayatını kaybedenler olduğu iddia edildi. Dışişleri Bakanlığı yalanladı. 

Rûdaw’a açıklama yapan Zaxo Kaymakamı Muşir Beşir, Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini söylediği bombardıman sonucunda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, 23 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kaymakam Beşir, “Olayın ardından hemen sağlık ekiplerimiz bölgeye intikal etmiş, yaralılara gerekli müdahale yapılmıştır. İlçedeki hastanede de gerekli tüm önlemler alınmıştır” dedi.

Konu hakkında şu ana kadar Iraklı makamlarla herhangi bir temas kurulmadığını belirten Beşir, “Bu defa köy merkezi hedef alındı. Sınır bölgeleri sık sık bombalanıyor. Perex köyü bu ay içerisinde 3 defa bombalandı” ifadelerini kullandı. Hayatını kaybedenlerin Bağdat'tan gelen 200 kişilik bir turist kafilesinden olduğu öne sürüldü.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yalanlama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı olayda Türkiye'nin sorumluluğu olabileceği olasılığını reddetti. "Saldırının terör örgütü kaynaklı olabileceğini değerlendirdiğini" açıkladı. Irak yetkililerini "terör örgütü propagandasına kapılmak"la suçladı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.