Zarrab'a tecavüz suçlaması

Zarrab'a tecavüz suçlaması

Reza Zarrab İran yaptırımları davasında tanıklık yapmaya devam ederken, eski hücre arkadaşından da bir suç duyurusu geldi. Adı açıklanmayan mahkum Zarrab'ı, aynı hücreyi paylaştıkları dönemde kendisine tecavüz etmekle suçladı.

ABD’deki İran yaptırımları davasında tanıklık yapmayı sürdüren Reza Zarrab hakkında tecavüz suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

New York Times’ın özel haberine göre, Manhattan’daki cezaevindeki eski hücre arkadaşı, Zarrab’ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu savunuyor. Dün gece yapılan suç duyurusunda, iki mahkumun Metropolitan Cezaevi’nde Kasım 2016-Mart 2017 tarihleri arasında aynı hücreyi paylaştığı, Zarrab’ın hücre arkadaşına tecavüz dahil tacizde bulunduğu belirtiliyor.

60’LARININ BAŞINDA

New York Times, suçlamada bulunan mahkumun kimliğini vermezken, bu kişinin 62 yaşında, bir Fildişi sahili vatandaşı olduğu belirtildi.

‘ÖZEL AVUKAT TUTMAYI ÖNERDİ’

Suç duyurusunda iki mahkumun cezaevinde arkadaş olduğu, Zarrab’ın bu kişiye isterse özel avukat tutmayı önerdiği ve Afrika’daki ailesine para gönderdiği savunuluyor.

Suç duyurusunda, 60’larının başındaki adam hakkında ‘daha genç ve güçlü olan bu kişiye karşı koyamayacak kadar çaresiz ve güçsüz hissettiği’ ifadeleri kullanılıyor, ‘o dönem şikâyette bulunmak veya yardım istemek konusunda utandığı ve korktuğu’ belirtiliyor. Tecavüzün ayrıntıları da veriliyor.

Suçlamayı yönelten mahkumun avukatı Alexei Schacht New York Times’a açıklamasında, bu suçlama hakkında cezaevinde bir soruşturma açıldığını ancak yetkililerin o dönem yeterli kanıt olmadığına kanaat getirdiğini anlattı.

‘8 MART’TA SALDIRDI’ İDDİASI

Suç duyurusunda, Zarrab’ın 8 Mart’ta mahkuma bir kez daha saldırdığı, mahkumun bağırdığı, bunun üzerine diğer tutukluların ve bu kez mahkumun kendisinin de şikâyette bulunduğu savunuluyor. Avukat Schacht, “Cezaevinde olmak bir kişi için yeterince kötü bir deneyim ve bu durum, onun deneyimini çok daha kötü hale getirdi” dedi.

JÜRİLİ YARGILAMA İSTEDİLER

Avukat, zamanlamanın İran davasıyla denk düşmesini ise tesadüfi olarak niteledi. Schacht, dilekçesinde jürili yargılama talebinde de bulundu.

ZARRAB’IN AVUKATI REDDETTİ

Zarrab’ın avukatlarından Robert Anello suçlamayı reddederek ‘dehşet verici ve yanlış’ diye niteledi; “İnandırıcılıktan son derece uzak bir kaynaktan geliyor” dedi. (Dış Haberler)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.