Zarrab çapraz sorguda

Zarrab çapraz sorguda

Reza Zarrab, New York'ta görülen davanın altıncı gününde savunma avukatlarının sorularını yanıtlamaya devam ediyor.

ABD'nin İran'a yönelik ambargosunu deldiği iddiasıyla tutuklanan ve ilerleyen süreçte tanık statüsüne geçen Türkiye ve İran vatandaşı iş adamı Reza Zarrab'ın, eski Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tek sanık olarak yargılandığı davadaki çapraz sorgusu devam ediyor.

‘ATİLLA'NIN OFİSİNE HİÇ GİTMEDİM’

Mahkeme salonunda, savunmaya ait bir ses kaydı çalındı. Ses kaydının, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Zarrab ve Atilla'nın yaptığı bir toplantının ardından, Zarrab ve Aslan'ın yaptığı bir telefon konuşmasına ait olduğu belirtildi.

Bu arada Zarrab'a Atilla'nın ofisine hiç gitmediniz, değil mi? diye soruldu. Zarrab ise "Hayır efendim, binanın hangi katında olduğunu bile bilmiyorum" diye yanıtladı.

ZARRAB: ALT DÜZEY HALKBANK ÇALIŞANLARININ BİR ŞEYDEN HABERİ YOKTU

Mahkeme salonunda çalınan bir telefon kaydının ardından, Savunma avukatı Cathy Fleming, kadın bir Halkbank çalışanıyla yapılan bu telefon konuşmasında, Zarrab'ın yaptıkları işlerle ilgili olarak Halkbank çalışanına yalan söylediğini belirtti.

Zarrab kadın çalışanı yanlış yönlendirdiğini kabul etti ve "alt düzey çalışanların ne yaptıklarını hiç bilmediklerini" söyledi.

Zarrab daha sonra, "Tabi ki İran Ulusal Petrol Şirketi NIOC ile ilgili bir işlem olduğuna girmedim. Zaten telefonda hiç açık konuşmazdık. Bayan Mehtap bu konuda hiçbir şey bilmiyordu. Sadece üst düzeyin haberi vardı" diye devam etti.

ZARRAB: HAYALİ GIDA TİCARETİ MEKANİZMASI KONUSUNDA ATİLLA'YA YALAN SÖYLEDİM

Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Flemming'in soruları üzerine Zarrab, 10 Nisan 2013'te eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı'na hayali gıda ticareti mekanizması konusunda yalan söylediğini kabul etti.

Duruşmayı takip eden gazeteci Pete Brush, "Anlaşılan o ki Atilla gıda ticareti mekanizmasının sahte olduğunun farkında değildi. Savunma makamı açısından oldukça olumlu bir andı" yorumunu yapıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.