Zarif: Endişe verici gelişmeler yaşanıyor

Zarif: Endişe verici gelişmeler yaşanıyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Katar krizini görüşmek üzere Türkiye'de. İran'daki çifte saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Zarif "Türkiye ile yakın görüş alışverişine ihtiyaç var" dedi.

Suudi Arabistan’ın başını çektiği 9 ülkenin Katar’la diplomatik ilişkileri kesme kararının ardından, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ‘krizi’ görüşmek üzere Türkiye’ye geldi.  Temasları öncesinde basına konuşan Zarif, İran’da 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları değerlendirdi. Zarif saldırılara ilişkin “Bölgede bizim için endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Türkiye ile yakın görüş alışverişine ihtiyaç var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Beştepe’de  Cevad Zarif’i kabul etti.

Suudi Arabistan’ın öncülüğünde Katar’a dönük arka arkaya gelen yaptırım kararları sürerken Türkiye ise ilişkileri geliştirme kararı aldı. Katar’la daha önce imzalanan iki askeri anlaşma Meclis Genel Kurulu’na getiriliyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.