Zaharova'dan ABD'ye 'sorumsuz tehdit' yanıtı

Zaharova'dan ABD'ye 'sorumsuz tehdit' yanıtı

Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova, ABD'den yapılan Rusya'nın olası saldırısına anında yanıt verecekleri açıklamasını tehdit olarak değerlendirdi. Zaharova, ABD'den gelen bu açıklama için, "Bunu sorumsuz tehdit olarak nitelendiriyoruz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Avrupa, Afrika ve NATO Hava Kuvvetleri Komutanı Jeffrey L. Harrigian’ın Rusya’nın Avrupa’da olası saldırganlığına anında yanıt vermeye hazır oldukları açıklamasını “sorumsuz tehdit” olarak nitelendirdi.

Zaharova, başkent Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin uluslararası güvenlik ve istikrar konusuna sorumsuz davrandığına işaret ederek “Bunu sorumsuz tehdit olarak nitelendiriyoruz. ABD bunu kendi siyasi konjonktür, belki de seçim süreci hususunda sorumsuzca yapıyor” dedi.

ABD’nin Avrupa, Afrika ve NATO Hava Kuvvetleri Komutanı Jeffrey L. Harrigian, daha önce, Rusya’nın Avrupa’da olası saldırganlığına anında yanıt vermeye ve Kaliningrad bölgesindeki hava savunma sistemine saldırı düzenlemeye hazır olduklarını söylemişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.