Yüzlerce hukukçudan 'savaşsız ve sınırsız bir dünya' çağrısı

Yüzlerce hukukçudan 'savaşsız ve sınırsız bir dünya' çağrısı

Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, Fransa, Japonya, İngiltere, İtalya ve Yunanistan'ın da aralarında bulunduğu 16 ülkeden 806 avukat, 'savaşsız ve sınırsız bir dünya' çağrısı yaptı.

Göçmenlerin Türkiye ve Yunanistan sınırlarında maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalar, tüm dünyadan yüzlerce hukukçunun imza attığı bir kampanyayla kınandı.

Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Mardin, Mersin, Şanlıurfa ve Van Baro Başkanları ile ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Fransa, Japonya, Katalonya, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Nepal, Polonya, Tunus ve Yunanistan’dan 806 avukatın katıldığı kampanyada “Savaşsız ve Sınırsız Bir Dünya” çağrısı yapıldı.

Her iki ülke sınırlarında yaşananlarla uluslararası hukuk ve insan haklarının ayaklar altına alındığının belirtildiği açıklamada, Türkiye ve diğer devletlere, Suriye’den çekilme ve savaş politikalarından vazgeçme çağrısı yapıldı:

“Egemenlerin paylaşım savaşları sonucu yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalan dünyanın çeşitli halklarından mülteciler, bugün, Ege’nin iki yakası arasında yaşam mücadelesi vermektedir.

Bu tablonun ortadan kalkması için acilen savaş ve sınır politikalarına son verilmeli, bu politikalar için mültecilerin şantaj unsuru olarak kullanılmasından, mültecilere yönelik fiziksel ve öldürmeye dönük saldırılardan vazgeçilmelidir.

Bu nedenlerle bizler, aşağıda imzası bulunan avukatlar olarak, yaşanan gelişmeler karsısında, herkesi, devletlerin savaş ve sınır politikalarına karşı olmaya çağırıyor ve şunları talep ediyoruz:

– Türkiye ve diğer devletler, Suriye’den bir an önce çekilsin; savaş politikalarından vazgeçilsin.
– Mültecilerin yaşamının pazarlık aracı olarak kullanılmasına derhal son verilsin ve mültecilerin yaşam güvenliği bir an önce sağlansın.”

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.