YÜTSO'da kura: Kazanan Beyaz liste

YÜTSO'da kura: Kazanan Beyaz liste

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) seçimlerinde kazanan grup kura ile belirlendi.

14 Nisan Pazar günü Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'nde yapılan ve iki listenin yarıştığı Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) seçimlerinde kazanan grup 2 hafta sonra çekilen kura ile belirlendi. 

Mavli Liste adayı Salih Özdemir 6. grupta sandık kurulunun geçersiz saydığı oy veya oylar için Hakkari İl Seçim Kuruluna itiraz etmiş, itirazın kabul edilmesiyle oylar eşitlenince sonuç bugün çekilen kura ile belirlendi. 

Yüksekova İlçe Seçim Kurulu tarafından çekilen kurada 3 asil üyeliklerde 2’sini kazanarak üstünlük sağlayan “Beyaz” liste seçimin genelinde de çoğunluğa ulaşarak YÜTSO seçimlerini kazandı.

Konu ile ilgili konuşan 'Beyaz Liste' başkan adayı Abdurrahman Pınar, “Yapılan ilk seçimlerde gruplarda beş üçlük üstünlük sağlamamıza rağmen mavi liste adayları ilk olarak, sandık başkanına geçersiz sayılan bir oy ile ilgili itirazda bulundu, bu itiraz sandık kurulu başkanı tarafından değerlendirilerek reddedildi. Daha sonra mavi liste adayları ilçe seçim kurulu başkanlığı nezdinde aynı konu ile ilgili yeniden itirazda bulundu. İlçe seçim kurulu vermiş olduğu kararda söz konusu geçersiz sayılan oyda imza hüviyetini taşıyan işaret bulunması sebebi ile mavi liste adaylarının itirazını bir kez daha reddetti. Akabinde mavi liste adayları aynı konu ile ilgili il seçim kurulu başkanlığı nezdinde ilçe seçim kurulu kararına itiraz etti. İl seçim kurulu seçim mevzuatını aykırı bir şekilde ve hiç de hukuki olmayan bir karara imza atarak söz konusu oyun geçerli sayılmasına karar vermiştir. İl seçim kurulunun bu kararının hiçbir hukuki dayanağı olmadığı gibi seçim mevzuatına da açıkça aykırı bir karardı. İl seçim kurulunun bu kararından sonra ilçe seçim kurulu söz konusu sandıkta eşitlik sağlandığından kura çekimine gitme yönünde karar aldı. 25 Nisan 2018 tarihinde ilçe seçim kurulu başkanı tarafından her iki listenin adayları huzurunda yapılan kura seçiminde beyaz liste 3 asil üyeden 2’sini kazanarak, genelde de çoğunluğa ulaşarak zaferini ilan etti. Buna göre beyaz listemiz YÜTSO başkanını seçme hakkı kazanmış oldu. Seçimin bütün Yüksekova ve Şemdinli halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

whatsapp-image-2018-04-25-at-21.36.56-2.jpeg

whatsapp-image-2018-04-25-at-21.36.56.jpeg

whatsapp-image-2018-04-25-at-21.41.49.jpeg

whatsapp-image-2018-04-25-at-21.42.21.jpeg

whatsapp-image-2018-04-25-at-21.43.40.jpeg

whatsapp-image-2018-04-25-at-21.43.54.jpeg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum