YÜTSO, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüştü

YÜTSO, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüştü

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO), 32 Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu Konferansı esnasında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüştü.

YÜTSO Başkanı Abdurrahman Pınar ile Başkan yardımcısı Seracettin Keği, İstanbul'da gerçekleştirilen 32. Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu Konferansı’na katıldı.

Konferans esnasında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile de bir görüşme gerçekleştiren Pınar ve Keği, Esendere Sınır Kapısı ile ilgili sorunları görüştü.

Başkan Pınar ve yardımcısı Keği, Bakan Pekcan’a ilçe için hazırlanan ticari, ekonomik sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin içerdiği raporu iletti.

Bakan’a verilen raporda, “Esendere Sınır Kapısındaki ithalat işlemlerinin yapılabilmesi, günübirlik işlemlerinin yapılması, Gümrük Müdürlüğünün A kategorisine alınması, STM kapsamındaki kotaların arttırılması, Şemdinli- Alan-Derecik-Dağlıca Sınır Kapılarının bir an önce faaliyete geçmesi” gibi başlıkların olduğu öğrenildi.

Öte yandan Yüksekova Haber Portalı’na açıklama yapan YÜTSO Başkanı Abdurrahman Pınar, konferansta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığını ifade ederek, “Yakın zamanda Esendere’ye bir ziyaret gerçekleştirilecek, bu ziyarete Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’nın da eşlik edeceği bilgisini aldık. Ziyaret gerçekleşmese bile heyetimizin tekrar Ankara’ya davet edileceği bilgisi verildi” diye konuştu.

y1-308.jpg

y2-248.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.