Yürüyüşte ikinci gün! Kılıçdaroğlu: Bahçeli'nin de adalete ihtiyacı olacak

Yürüyüşte ikinci gün! Kılıçdaroğlu: Bahçeli'nin de adalete ihtiyacı olacak

Adalet yürüyüşünde ikinci gün başladı. AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal da Kılıçdaroğlu'na eşlik etti. Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de yanıt verdi: "Hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak."

Nergis Demirkaya / Duvar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘adalet’ yürüyüşünde ikinci gün gece konaklanılan 75. Yıl Hipodrumu’ndan devam ediyor. Parti yöneticileri, milletvekilleri ve vatandaşların eşlik ettiği yürüyüş 08.10’da başladı. Kılıçdaroğlu’na bir süre AK Parti kurucuları arasında bulunan daha sonra hem partiden hem de OHAL sonrası kamudan ihraç edilen Fatma Bostan Ünsal, eski Mazlum-Der Başkanı Faruk Ünsal ve Harp Okulu öğrencisi oğlu 15 Temmuz soruşturmasında tutuklanan Veli Kılıç eşlik etti.

fatma1.jpg

İlk mola 1.5 saat sonra Eryaman Susuz mevkiinde verildi. Kılıçdaroğlu bir süre otobüse geçerek dinlendi. Verilen arada Kılıçdaroğlu yürüyüşü izleyen yabancı basın mensuplarına röportaj verdi.

Gazetecilerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eleştirilerini hatırlattığı Kılıçdaroğlu, “Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Bu eleştirilere rağmen adalet yürüyüşünü yerine getireceğiz. İstanbul’dan yapılacak karşı yürüyüş yasalar içinde olursa hiç sorun olmaz. Yürüyüşün suç olduğunu ilk  defa duyuyorum” yanıtını verdi.

chpa.jpg

AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal ile eşi Mazlumder’in eski başkanı, eski AK Parti Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal’ın yanısıra KHK ile üniversiteden ihraç edilen Merve Kavakçı’nın eşi Prof. Cihangir İslam da yürüyüşe katıldı.

CHP lideri ‘Yoruldunuz mu?’ sorusu üzerine “Gerçekçi olmak lazım. Yorulmadık diyemeyiz. Ama yolumuza devam edeceğiz. Dün biraz uzun bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bugün 22 km’lik bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşe güzergah üzerinden de katılımlar olacak” dedi.

‘TEPKİLER OLUMLU’

Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’yle ilgili gelen tepkilerin son derece olumlu olduğunu söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Arada bir eleştiri gelmekle beraber gelen tepkiler, son derece olumlu. Bu da Türkiye’nin adalete duyduğu ihtiyacın her geçen gün arttığını da gösteriyor. Dolayısıyla bu yürüyüşün İstanbul’a kadar sürmesi, bizim açımızdan da Türkiye açısından da adalet isteyen herkes açısından da son derece önemli ve değerli” diye konuştu.

chpb.jpg

‘KLASİK ERDOĞAN TARZI’

‘Rabia işareti’ eleştirisinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü konuşmasında ‘rabia’ dememesi de sorulan Kılıçdaroğlu, “Eleştiriden herhalde çekindi; çünkü benim yaptığım eleştiri, haklı bir eleştiriydi. ‘Rabia’yı ilk kez dillendiren o. İşareti kullanıyorum, diyen o. Şimdi vazgeçiyorum, diyen yine o. Klasik bir Erdoğan tarzı” dedi.

KAZAN’DA MOLA VERİLECEK

Yarım saatlik molanın ardından devam eden yürüyüş kolunu Kazan yolunda ellerinde çiçek ve büyük bir pankartla partililer karşıladı.

kazan-1.jpg

RENGİM MAVİ YÜRÜYÜŞE KATILDI

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için başlatılan “rengim mavi” kampanyası kapsamında mavi tişörtle yürüyüşe katıldı. Ali Şeker “haksız yere işten atılanlar için de yürüyoruz” dedi.

Yürüyüşün, Kahramankazan girişinde sona ermesi bekleniyor.

İkinci mola Kazan Sanayi Sitesi’nde verildi. Mola öğle sıcağı ve cuma namazı nedeniyle 3 saat sürecek.

cemal.jpg

Yürüyüşe gazeteci Hasan Cemal de katıldı. Cemal, “Hem adalet yürüyüşüne katılmak için hem de gazeteci olarak buradayım” dedi.

Devlet Bahçeli ne demişti?

Bahçeli, MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark’tan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne yürüme kararı alan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Twitter hesabından açıklama yapmış, “Akılsız başın cezasını ayaklar çeker” demiş ve eklemişti:

Merak ediyorum ki, İstanbul’dan karşı bir yürüyüş başlarsa karşılaşma ve buluşma noktası neresi ve nasıl olacaktır? CHP’lilere sesleniyorum;aklınızı başınıza alın, muhtemel ve kestirilemeyen hadiseler patlak verirse,altından ne sizler ne de ülkemiz kalkar!”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.