'Yüreğimizi ortaklaştırdık erkek egemen betonu yıkacağız'

'Yüreğimizi ortaklaştırdık erkek egemen betonu yıkacağız'

Dünya Kadın Yürüyüşü (DKY) etkinliklerinin Nusaybin'den sonra İzmir'de devam edilen Dünya Kadın Yürüyüşü etkinliklerinde konuşan DKY delegasyonu Sevim Fontatne, "Avrupa'dan yüreğimizi ortaklaştırmaya geldik. Bu birliktelikten kadınların gücü doğacak" dedi

İZMİR - Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6 Mart'ta başlayan Dünya Kadın Yürüyüşü aktivistleri, İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda farklı ülkelerden gelen ve Türkiye'den kadınlarla bir araya geldi. Gündoğdu Meydanı'na kurulan çadırlarda, "Şiddet ve militarizm", "Kadın emeği", "Ekoloji ve kadın", "Barış" başlıklı atölyeleri gerçekleştirirken, Barış Atölyesi'ne katılan İzmir Barış Meclisi üyesi kadınlar, yaptıkları bilgilendirmelerle atölyeye damga vurdu. 

i-2-205.jpg

Kadınların barış mücadelesindeki yerinin tartışıldığı atölyeler sonrası kadınlar, Sümerbank önünde toplanarak, halaylar, zılgıtlar ve kadın mücadelesini anlatan dev pankart ile Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Bendirlerin çalındığı, her renkten kadının kendisini kendi yerel kıyafeti ile temsil ettiği yürüyüş boyunca, "Jin jiyan azadî", "Müsait değilim isyandayım", "Bijî berxwedana YPJ" sloganları atılırken, yürüyüş sonrası Gündoğdu Meydanı'nda toplanan kadınlara ilk olarak DKY Dünya Delagasyonu'ndan Sevim Fontatne, konuştu. Konuşmasına "Tüm dünyanın kadın renginde isyanını haykıran kadın yoldaşlar merhaba" diyerek başlayan Fontatne, "Uzun bir mesafeden gelmiş olsak da biz biliyoruz ki sesimiz ve yüreğimiz aynı ritimle barışı, kardeşliği ve sevgiyi haykırıyor. Avrupa'dan gelen kadınlar olarak yüreğimizi ortaklaştırmaya geldik. Bu birliktelikten kadınların gücü doğacak ve erkek egemenliğin sermayenin üzerimizdeki betonlarını yıkıp geçecek" diye konuştu. 

Dünya Kadın Yürüyüşü İzmir etkinlikleri, zeybek gösterisi ve ülkelerden gelen folklor ekiplerinin sahne alması ile devam etti. 

i-1-375.jpgi-3-096.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.