Yunanistan-Türkiye sınırı 1 Temmuz'da açılıyor

Yunanistan-Türkiye sınırı 1 Temmuz'da açılıyor

Yunan hükümeti sözcüsü Stelios Petsas, korona virüsü nedeniyle kapatılan kara sınırlarından bazılarını 1 Temmuz'dan itibaren açacaklarını duyurdu. Yunanistan-Türkiye sınırındaki Kestanelik (Pazarkule) de açılacak olan kapılardan biri.

 Korona virüsü tedbirlerini hafifleterek Avrupa Birliği’yle sınırlarını açan komşu Yunanistan, 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye ve Balkan ülkeleriyle bazı sınır kapılarını da açacağını duyurdu. Buna göre, salgın nedeniyle kapatılan 14 sınır kapısından yedisi 1 Temmuz’da açılacak. Bu kapılar arasında, Türkiye sınırındaki Pazarkule kapısının karşısında bulunan Kestanelik kapısı da yer alıyor.

Yunan hükümeti sözcüsü Stelios Petsas, bugün yaptığı basın açıklamasında açılacak kapıları şöyle sıraladı: Evzones, Kakavya, Kristallopigi, Promachonas, Nimfea, Kestanelik ve Kipi.

YABANCI YAT VE TEKNELERE DE İZİN VERİLECEK

Yunanistan’ın 1 Temmuz’dan itibaren ‘yeni normale dönüşün son adımını atacağını’ söyleyen Petsas, ülkedeki tüm havalimanlarının uluslararası uçuşlara açılacağını, yine çarşamba gününden itibaren başka ülkelerden yat ve teknelerin de Yunan limanlarına demirlemesine izin verileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.