Yunanistan: Türk uçakları hava sahamızı bir günde 47 kez ihlal etti

Yunanistan: Türk uçakları hava sahamızı bir günde 47 kez ihlal etti

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı: Türk uçakları, Yunanistan'ın Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında hava sahamızı 47 kez ihlal etti.

Türkiye ile Yunanistan arasında dün patlak veren hava sahası ihlali gerilimi derinleşiyor. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’ye ait sekiz askeri uçağın, dün Bağımsızlık Günü’nü kutlayan Yunanistan’ın hava sahasını 47 kez ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamada, Türk uçaklarının 2009’dan bu yana ilk kez bu kadar çok hava sahası ihlali yaptığı bilgisi verildi. Buna göre Türkiye, iki ülkenin milli bayramlar sırasında tatbikat ve uçuşlardan kaçınmasına yönelik anlaşmayı görmezden gelerek Yunan hava sahasını ihlal etmiş oldu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, dün Bağımsızlık Günü kutlamaları için Agathonisi’ye giderken helikopterinin Türk uçakları tarafından taciz edildiğini söylemişti. “Az önce Agathonisi’ye varışım esnasında Türk Hava Kuvvetleri’nin bazı uçakları tarafından karşılanma şerefine layık görüldüm” diyen Çipras şöyle devam etmişti: “Anlaşılan bağımsızlık günümüze onlar da katılmak istedi. İçerisinde bulunduğum helikopteri, Yunan uçaklarının (olay mahalline) varışına dek, alçak manevralar yapmak zorunda bıraktılar. Her zaman olduğu gibi (uçaklarımız) ulusal sahamızı ihlal eden güçleri uzaklaştırdı.”

Türk güvenlik kaynakları ise suçlamaları reddetmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.