Yunanistan: Darbeci askerleri biz yargılayabiliriz

Yunanistan: Darbeci askerleri biz yargılayabiliriz

Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis, 15 Temmuz askeri darbe girişiminden sonra bir helikopterle Dedeağaç’a kaçan ve birine iltica hakkı tanınan sekiz darbeci askeri kendilerinin yargılayabileceklerini açıkladı.

Kontonis, Türkiye’nin resmi talepte bulunması halinde böyle bir yargılamanın Yunan ceza yasası uyarınca mümkün olabileceğini belirtti. Yunan bakan, böyle bir davanın, Türkiye’deki suçlamaların hepsini olmasa da bazılarını içerebileceğini ve yeni suçlamalar da getirilebileceğini söyledi. Bir basın toplantısında konuşan Kontonis, “Başbakan Aleksis Çipras adil bir yargılama sürecinden geçmeleri gerektiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Türkiye, askerlerin iadesi için Yunanistan’a iki kez başvuruda bulunmuş, iki talep de reddedilmişti. Son olarak, askerlerden birinin iltica talebi, ‘Türkiye’ye iade edilirse adil bir yargılamadan geçirilmeyebileceği’ gerekçesiyle reddedilmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.