Yüksekova'yı besleyen Adaklı kaptajı ve hattı onarıldı

Yüksekova'yı besleyen Adaklı kaptajı ve hattı onarıldı

Yüksekova'yı besleyen ve daha önce hasar gören kaptaj ile bağlantısını sağlayan borular onarıldı.

Yüksekova Haber Portalı

Geçtiğimiz sene Ekim ayında meydana gelen sel felaketi nedeniyle arıza gören Adaklı köyündeki kaynak su kaptajı, Yüksekova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı arıza ekibi tarafından onarıldı.

Yaklaşık bir ay süren onarımla birlikte 300’lük borular yerine 400’lük borular döşenerek, kaynak suyun geçiş güzergâhı da değiştirildi.

Çalışma ile birlikte, suyun 1500’lük depodan yeni yapılan 15 bin’lik depoya aktarılarak sağlıklı bir şekilde verilmesi bekleniyor.

Yapılan çalışmaları Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı İrfan Sarı, Su ve Kanalizasyon Müdürü Cemil Özer ve Müdür yardımcısı İsmet Taşçı yerinde takip etti.

'Halkımızın desteği bize güç veriyor'

Çalışma ile ilgili bilgi veren Eş Başkan Sarı, “Ekim Ayında yaşanan afet sonucu hasar gören Adaklı hattımız ve kaptajımız, çalışan arkadaşlarımızın yoğun uğraşları sonucu onarılmış durumdadır. 2 gün içinde de gerekli çalışmaları bitirip ilçeye yeniden bu kaynaktan su vermeye başlayacağız. İlçemizdeki eksiklikleri imkanlarımız dahilinde tespitlerimizle birlikte gidermek için çabalarımız devam ediyor. Bu konuda halkımızın bize olan desteği de bize güç veriyor" dedi.

b1-057.jpg

b2-043.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.