Yüksekova'nın içme suyu sorunu: Yeni bir sondaj kuyusu açıldı

Yüksekova'nın içme suyu sorunu: Yeni bir sondaj kuyusu açıldı

Yüksekova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından yeni bir sondaj kuyusu açıldı.

Yüksekova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, karayolları 117. Şube şefliği bahçesinde, yeni bir sondaj kuyusu açtı. 

Esentepe ve Esenyurt Mahallelerini beslemesi amacıyla açılan 80 metre derinliğe sahip sondaj çalışmasını yerinde takip eden Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, “Bu gün ilçemizin önemli sorunlarından biri olan Esentepe ve Esenyurt Mahallelerindeki su sorunlarını çözmek için bir sondaj yaptık. İyi bir kaynağa rastladık. Saniyede 25 Litre su veren, saatte 90 ton kapasiteli bir depoyu doldurabilecek kadar bir suyumuz çıktı.İnşallah bundan sonraki süreçte sıkıntılar bir nebze daha azalacak. Tabii ki bunlar nihai çözümler değil. Esas çözümümüz şuanda çalışması halen devam eden, su arıtma tesisimizdir. Barajdan gelen su, inşallah ilçemizin su sorunlarını tamamen çözecektir. Bu sene hayata geçirmek için arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum