Yüksekovalı Subaşı Ailesi, yaşam mücadelesi veriyor

Yüksekovalı Subaşı Ailesi, yaşam mücadelesi veriyor

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşam mücadelesi veren Subaşı Ailesi, yardım eli bekliyor.

İlçenin Yeni Mahallesinde bulunan eski bir evde kötü koşullar altında hayatlarını sürdüren 6 nüfuslu Subaşı ailesi, zor günler yaşıyor.

Yaklaşık 35 yıllık evde yaşam mücadelesi veren aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

5 yıldır bu evde yaşamaya çalıştıklarını belirten aile, çok zorlandıklarını ve kötü koşullarının bir an önce düzeltilmesini istiyor.

Yaşadığı zor günleri Yüksekova Haber Portalı’na açıklayan anne Gülistan Subaşı, 4 çocuğunun olduğunu söylerken, 4,5 yaşındaki oğlunun ise hasta olduğunu belirtti.

Uzun zamandır kiralık evlerde kaldığı ifade eden Subaşı, birçok yere başvurduğu halde yardım alamadığını belirterek, “Elde avuçta hiçbir şey yok. Bu kaldığımız ev de çok eski. Üflesen yıkılacak bir evdir. Eşim iş bulsa çalışır, bulamazsa da boştadır. Şu an zaten hiçbir işi yok. Kışın genellikle boştadır” dedi.

‘3 AYDIR KİRAMI ÖDEYEMİYORUM’

Yardıma muhtaç kaldıklarını ifade eden anne Subaşı, hayırsever insanlara ve yetkililere seslenerek, “Çok kötü durumdayız. Çocuklarımı bile zor şartlar altında okula gönderiyorum. Başkalarının eski okul kıyafetleri olmasa hiç gönderemeyeceğim. Beslemelerini karşılayamıyorum. Kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Bu sene okul kıyafetleri de çok pahalı olduğu için alamıyorum. Çok zor durumdayım. Elektrik sobası ve odun sobamız yok. Kışa yönelik hiçbir hazırlığımız yok. Odunumuz yok. Çocuklarımın hiçbir istediğini alamıyorum. Birçok yere başvurdum ama bana yardım etmediler. Kiramı ya da gıda yardımımı karşılayacak biri olursa çok mutlu oluruz. 3 aydır kiramı ödeyemiyorum. Kiramı ödeyemezsem de ev sahibi bizi evden atabilir. Bu kışta soğukta, 4 çocukla nereye giderim? Eşim çalışmıyor, çocuklarım çok küçük, yardım istiyoruz” diye konuştu.

AİLENİN IBAN HESABI: TR 170001001902766252225001 - (GÜLİSTAN SUBAŞI - 05419398595)

s1-103.jpg

s2-075.jpg

s3-044.jpg

s4-023.jpg

s5-011.jpg

s6-007.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum