Yüksekovalı sporcudan önemli başarı!

Yüksekovalı sporcudan önemli başarı!

Yüksekovalı Biatlon sporcusu Zana Öztunç, Belarus’un Minsk kentinde yapılan Summer Biatlon Dünya Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza attı.

Biatlon ve birçok spor dalında önemli başarılara imza atan Yüksekovalı milli sporcu Zana Öztunç, geçtiğimiz günlerde Belarus’un Minsk kentinde yapılan Summer Biatlon Dünya Şampiyonası’na katıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu Biatlon Milli Takımı adına yarışmalara katılan Öztunç, 25 ülkeden 64 sporcunun katıldığı gençler kategorisi Pursuit Yarışmasında 15. sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti.

Ayrıca Öztunç, 20 atıştan sadece 2 penaltı yaparak, atış performansıyla da ilk beşte yer almayı başardı.

Yüksekovalı Öztunç, Süper Sprint yarışında ise elemelerde 29. olarak finale kalmış ve finalde de 25. sırada yer aldı. Öztunç, bu yarışmada elemelerde 10 atışta 0 penaltı, finallerde de 20 atıştan 3 penaltı yaparak önemli  bir performans ortaya koydu.

Yapılan Sprint yarışmasında 29. olan Öztunç, 10 atıştan sadece 1 penaltı yaparak yine atış performansında en iyiler arasında yer aldı.

Konu ile ilgili Yüksekova Haber Portalı’na açıklama yapan Milli Takım Antrenörü Bayram Ören, “Zana Öztunç ve Milli Takımdaki diğer arkadaşları, daha önce birçok başarılı sonuç alarak, Dünya Kış Sporları camiasında, Milli Takımımızın saygınlığını artırmıştır. Ayrıca gelecek sezon, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına hazırlanan Zana Öztunç ve takım arkadaşlarından ciddi başarılar bekliyoruz” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.