Yüksekovalı öğrenciler, TÜBİTAK yarışmasında birinci oldu!

Yüksekovalı öğrenciler, TÜBİTAK yarışmasında birinci oldu!

TÜBİTAK yarışmasında yaptıkları proje ile birinci olan Yüksekovalı öğrenciler, Türkiye finallerinde Hakkari'yi temsil edecekler.

Ömer Oğuz'un haberi

TÜBİTAK'ın lise öğrencilerine yönelik yaptığı araştırma projeleri yarışmasına Yüksekovalı öğrenciler de katıldı. Yüksekova Farabi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yaptıkları 'Bitkilerin verimini arttıracak gübre yapımı ve bitki koruma eldesi' isimli proje ile bölge birincisi oldu.

Van'da yapılan bölge finalinde birinci olan Yüksekovalı öğrenciler, Ankara'da yapılacak olan Türkiye finaline de katılmaya hak kazandı. Öğrenciler, yarışmada Hakkari'yi temsil edecekler.

Kaymakam Kendüzler'e ziyaret

Projeleri birinci olan Nazar Güneş ile Evindar Dayan isimli öğrenciler, bugün de Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler'i makamında ziyaret etti. Öğrenciler, yaptıkları proje hakkında Kendüzler'e bilgi verdi. Kaymakam Kendüzler ise eğitime verilen desteklerin devam edeceğini belirtti.

k1-158.jpg

k2-137.jpg

t1-070.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.