Yüksekovalı Kahraman İstanbul'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Yüksekovalı Kahraman İstanbul'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

İstanbul'da silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Yüksekovalı Sinan Kahraman, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgilere göre, Yüksekovalı 33 yaşındaki Sinan Kahraman adlı dekorasyon ustası, İstanbul Fatih'de kimliği belirsiz kişi yada kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Olayda ağır yaralanan evli ve 1 çocuk babası Kahraman, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Kahraman'ın amcası, Yüksekova Haber Portalı yazarlarından İskender Kahraman, olay anında yeğeninin yanında bulunan kişiler ve çevredeki esnaftan aldığı bilgilere göre olayı şöyle anlattı: "Yeğenim trafikte yol verme mevzusu yüzünden birkaç kişi ile tartışıyor. Daha sonra beraberindeki arkadaşı ile bir lokantada yemek yiyor. Bu esnada takip ediliyor olacaklar ki önceden tartıştıkları kişiler yanlarına birkaç kişi daha alarak silahlarla lokantayı basıyorlar. Burada yeğenim silahla vuruluyor. Etraftaki esnaflar 7 kişi oldukları iddia edilen saldırganlardan 5'ini yakalayıp polise teslim ediyor. Saldırganlar gözaltına alındıktan bir gün sonra serbest bırakılırken biri de yaralı olduğu için müşahade altında tutuluyor" dedi. 

Basit bir olay yüzünden canavarlaşabilen bir toplum yaratıldığını ifade eden Kahraman şöyle devam ettii, "Basit bir olay yüzünden bu kadar canavarlaşan bir toplum yarattık. 6-7 kişilik bir çete toplanıp yemek yiyen bir genci vuruyor sokak ortasında. Bu münferit bir olay değildir. Toplum canavarlaşmasıdır. Öyle bir toplum ki hemen her gün küçük çocuklar kaçırılıp tecavüz ediliyor, katlediliyorlar. Sokak ortasında insanlar vuruluyor. Suriye'ye, başka yerlere milyar dolarlar harcanırken canavarlaşan bu tür bireylerin ıslahı için harcanmıyor. Sonunda olacak şey; elbette nobran ve cinnet toplumudur. Bu tür olayların önünün alınması için adeletin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu Kürt sorununun başka versiyonudur. Tahran'da Kürt gençleri idam ediliyor. Şam'da katlediliyor. Bu da Kürt sorunun başka bir versiyonudur. Gençlerimiz siyasi nedenlerden veya iş bulamayıp metropollere göç ediyor, oralarda da bu şekilde harcanıyor. İnsanlarımız oralarda sokak ortasında vurulsun istemiyoruz. Ülkenin eğitim sorunu ile ilgili bir sorunudur. Çok yönlü bir sorundur. Bir gencin münferit olarak sokak ortasında vurulması olayı değildir. Bugün benim yeğenim vuruldu yarın başkasının yeğeni olabilir" dedi. 

Kahraman'ın cenazesinin yarın uçakla Van'a getirildikten sonra saat 11.00 gibi Yüksekova Akalın mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor. 

Kahraman ailesi taziyeleri eski kışla mahallesi camiinde kabul edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum