Yüksekovalı gençler Köprücük deresinde serinliyor

Yüksekovalı gençler Köprücük deresinde serinliyor

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde aşırı sıcaklıklardan bunalan genç ve çocuklar Köprücük deresine girerek serinlemeye çalışıyor.

Hava sıcaklıklarının 30-40 dereceyi bulmasından dolayı, sıcaklardan bunalan vatandaşlar, kırsal bölgelerdeki derelerde serinlemeye çalışıyor.

Yüksekovalı çocuk ve gençler, ilçe merkezinde herhangi bir havuzun olmaması nedeniyle köylerden geçen dereleri serinlemek için kullanıyor.

İlçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Köprücük Deresinde serinleyen vatandaşlar, buraya özellikle hafta sonları geldiklerini belirtti.

Yüksekova’da havuzları olmadığı için köydeki dereyi kullandıklarını belirten Berkin Dalgıç isimli genç, derede gün boyu yüzerek serinlemeye çalıştıklarını söyledi.

İstanbul’dan Yüksekova’ya tatil için geldiğini söyleyen Ferhat Macit isimli genç ise Yüksekova’da sıcaklardan bunaldığını belirtti. Serinlemek için Orşe bölgesinden gelen Köprücük deresini kullandıklarını dile getiren Macit, suyun aşırı soğuk olması sayesinde serinlediklerini söyledi.

h1-049.jpg

h2-044.jpg

h3-027.jpg

h4-016.jpg

h5-012.jpg

h6-007.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum