Yüksekovalı genç sporcuların başarısı

Yüksekovalı genç sporcuların başarısı

Yüksekova Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Birhat Düzen, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada, Türkiye ikincisi olurken, gençlerde ise Farabi Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Özgür Demirayak Türkiye üçüncüsü oldu.

Ömer Oğuz'un haberi

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu'nun Antalya'da 4 Şubat'ta düzenlediği organizasyona 2 binin üzerinde sporcu katıldı, 53 hakem görev aldı. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleştirilen müsabakalarda, sporcular dereceye girebilmek için mücadele verdi.

Yarışmada Yüksekova Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Birhat Düzen, yıldızlar kategorisinde 35 kiloda Türkiye ikincisi, aynı yarışmanın gençler kategorisinde ise Farabi Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Özgür Demirayak 48 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

whatsapp-image-2019-02-08-at-14.34.24.jpeg

Yıldızlarda Türkiye ikincisi Düzen, Yüksekova Gençlik Merkezi'nde bir yıldır wushu kursuna geldiğini belirterek, "Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen şampiyonada yıldızlarda büyük başarı elde ettim, çok mutluyum. Amacım, ülkemizi yurtdışında yapılacak olan şampiyonalarda temsil etmek. Bunun için sıkı bir antrenman yapıyoruz" dedi.

Büyükler kategorisinde 48 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Farabi Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Demirayak ise, "Gençlik merkezinin açılmasıyla birlikte bir çok spor dalı açıldı. Bizler de buraya gelerek istediğimiz dalda eğitim görmeye başladık. Yaklaşık bir yıl boyunca eğitimini aldıktan sonra il ve bölgelerde yapılan müsabakalarda dereceye girdim ve hedefim olan Türkiye şampiyonluğu yarışmasına katıldım. Yarışmada Türkiye 3´üncüsü oldum. Çok mutluyum" diye konuştu.

Wushu Hakkari il Temsilcisi Özgür Dağlar da, 48 lisanslı öğrencilerinin bulunduğunu ve şampiyon olan öğrencileriyle gurur duyduğunu belirtti.

whatsapp-image-2019-02-08-at-14.34.25.jpeg

whatsapp-image-2019-02-08-at-14.34.36.jpeg

whatsapp-image-2019-02-08-at-14.34.17.jpeg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.