Yüksekovalı Anne: Oğlum Cezaevinde lavabo koridorunda yattığını söyledi

Yüksekovalı Anne: Oğlum Cezaevinde lavabo koridorunda yattığını söyledi

Oğlu Van Açık Cezaevi’nde tutuklu bulunan Fethiye Çakmak, oğlunun cezaevinde kötü şartlarda kaldığını iddia etti.

Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden anne Fethiye Çakmak, Van’da Cezaevinde olan oğlu Rojhat'ın kendisini arayarak kötü şartlara maruz bırakıldıklarını anlattığını söyledi.

‘Ben bir anneyim duyduklarımı kaldırmam kolay değil’

Yüksekova Haber Portalı muhabirine konuşan Çakmak, bir anne olarak çocuğunun içinde bulunduğu şartlardan şikayetçi olduğunu belirterek, “Yatacak yerleri yok. Oğlum, kendilerine yeterli yatak temin edilmediği ve yer olmadığı için lavabo koridorlarında yatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Üstlerini örtmek için verilen battaniyelerin bitli olduğu için kullanamadıklarını yaşlı ve hasta tutsakların dahi bu şartlarda yaşadığını anlattı. Ben bir anneyim duyduklarımı kaldırmam kolay değil. Hiçbir annenin veya tutsak yakının kabulleneceği şeyler değil. Sesimi duyurmak istiyorum. Oğlum gardiyanların kendilerine yardımcı olmadığını ve şikayetlerinin yok sayıldığını söylüyor bana. Bana göre bu muamele de bir şiddettir” dedi.  

“Bu işkence değil mi?”

Yetkililerin televizyon ekranlarında, Türkiye’nin hiçbir cezaevinde işkence olmadığına dair demeçler verdiğini hatırlatan Çakmak, “Demeç verenlere bir anne olarak “Bu işkence değil mi?” diye sormak istiyorum. Sadece kendi evladım için değil bütün anneler adına konuşuyorum. Bu duruma artık bir çözüm getirilsin. Artık dayanamıyorum en son konuştuğumda mikrop kaptığı için hastalanmıştı, sesi çıkmıyordu. Bu durumu öğrendiğimden beri ben de günlerdir hastanelerdeyim, ilaçlarla ayakta durabiliyorum. Bu zulme bir son verilsin anneler daha fazla ağlamasın. Cezaevinde yatanlar da bir annenin bir babanın evladı, onlar nasıl ki evlatlarını gözlerinden sakınıyor sağlığı yerinde olsun istiyorlarsa bizim de tek talebimiz budur” şeklinde konuştu.  

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.