Yüksekovalı anne, 4 yılda 2 kez gördüğü hasta tutuklu oğlunun özgürlüğünü istiyor

Yüksekovalı anne, 4 yılda 2 kez gördüğü hasta tutuklu oğlunun özgürlüğünü istiyor

İzmir'de tutuklu bulunan oğlu Abdulkadir Akdoğan’ın sağlık durumunun kötüye gittiğini belirten anne Hikmet Akdoğan, 4 yılda sadece iki kez görebildiği oğlunun serbest bırakılmasını istedi.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 16 Kasım 2016 tarihinde çıkan bir çatışmada yaralı olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve 120 yıl hapis cezasına çarptırılan Abdulkadir Akdoğan, tutuklu bulunduğu İzmir Kırıklar 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde ciddi sağlık sorunları yaşıyor.

Kırık burnundan kaynaklı nefes almakta zorlanan, zehirli guatr hastalığı bulunan ve ayağındaki platinden kaynaklı yürümekte zorlanan Akdoğan, daha önce girdiği açlık grevi dolayısıyla da görme kaybı yaşıyor. 

Akdoğan'ın Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ailesi, cezaevinin uzak olması nedeniyle 4 yılda sadece 2 kez görebildikleri çocuklarının "Ev hapsine" çıkarılmasını istiyor. 

'EV HAPSİ' TALEBİ

Anne Hikmet Akdoğan, “Oğlumun birçok hastalığı var. Kansız ve sürekli kalbi ağrıyor. Oğlumun bu durumu ciğerimi parçalıyor” dedi. Oğlunun hastalıkları nedeniyle “ev hapsine” alınmasını isteyen anne Akdoğan, cezaevinin uzak olmasına da tepki gösterdi. 2 yıldır oğlunu göremediğini aktaran Akdoğan, “Maddi imkanımız yok. Yakında bir yerde olsa yine gidip görürdüm. 15 yaşında bir oğlumla beraber yaşıyoruz. Oğlumun yakın bir yere getirilmesini, hatta dünyayı saran hastalık nedeniyle 'ev hapsi' verilmesini istiyorum. Evlat acısı yaşamaktan ciğerim parça parça oldu" diye seslendi.

Oğlunun durumu için Adalet Bakanlığı'na da seslenen anne Akdoğan, şunları söyledi: "Evlatlarımız serbest bırakılsın. Barış ve huzur ortamı sağlansın. Yeter artık. Hiçbir anne gözyaşı dökmesin. Gençlerimizin ömrü heba oluyor. Tutuklularımızı göremiyoruz, hepsi uzak yerlere götürülmüş. Tek isteğimiz kalıcı bir barışın sağlanması.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.