Yüksekova'dan plastik ürün ihraç ediyorlar

Yüksekova'dan plastik ürün ihraç ediyorlar

Yüksekova'da 6 aydır açılan GKD plastik farikasında; plastik mutfak komidi, çöp kovaları, plastik kettle ve cezve üretimi yapılıyor. İran ve Irak'a da mal ihraç eden fabrikada 25 kişi istihdam ediliyor.

Ömer Oğuz'un haberi

İlçenin Yeni Mahallesinde 2 Bin 500 metrekarelik bir kapalı alanda kurulan GKS plastik fabrikası, ürettiği malları İran ve Irak'a ihraç ediyor.

25 kişinin istihdam ettiği fabrikada; yürüteç çocuk mama sandalyesi, çocuk bisikleti, mutfak komidi, leyen, çöp kovası, kettel ve cezve üretiliyor.

İran ve Irak'a 11 tır ürün sattıklarını ifade eden fabrikanın yönetim kurulu başkanı Salih Akdoğan, 6 aydır üretim yaptıklarını söyledi.

İlçenin kalkınması açısından fabrikanın önemine değinen Akdoğan, "Bölgenin tek plastik fabrikasıyız. Bölgenin kalkındırılması, istihdam sorunu ve bölgenin ihtiyacını gidermek için böyle bir fabrika kurduk. Ürünlerimizi kendi memleketimizde yapabileceğimize inandık. Bu doğrultuda yol alabileceğimizi inandıktan sonra proje aşamasından geçip fabrikayı kurmaya niyetlendik. Yükekova'da fabrika kurulamaz gibi tabuları rahat bir şekilde kırabileceğimize inandık. Bu doğrultuda 6 aydır imalattayız. Oluşturduğumuz çok güzel projelerimiz var. Irak’ta, İran’da ve Türk cumhuriyetlerinde bağlantılarımız var.” dedi.

'FABRİKADA 25 KİŞİ ÇALIŞIYOR'

Fabrikada ilk etapta 25 kişi ile işe başladıklarını belirten Akdoğan, “Yoğun bir talep var. Bu talepleri yetiştirmek için zorlanıyoruz. İleriki günlerde çift vardiyalı çalışacağız. Bu istihdamı 50 kişiye çıkartmayı düşünüyoruz. Bölgede çok rahat imalatımızı yapıyoruz.” diye konuştu.

'İRAN VE IRAK’A TIRLARLA İHRACATLAR YAPIYORUZ'

Yaklaşık 6 aydır işe başladıklarını ifade eden Akdoğan şöyle konuştu:

"İran’ın talepleri doğrultusunda plastik kettle ve cezve yapıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 5 tırlık bir sevkiyatımız oldu. Irak’a ise 6 tır mutfak komidi ve çöp kovaları ihracat ettik. Sık sık talepler alıyoruz. Nasıl yetiştireceğimizi biz de bilemiyoruz. Memleketimizi daha iyi temsil etmek, ülke ekonomisine ve yerelde de memleketimize ekonomi katkıda bulunmak için böyle bir girişme kalkıştık. İş adamlarına Yüksekova’ya gelin fabrikalar kurun diyoruz. Burada devletin sağladığı destekler var. 6 ayda gayet rahat bir şekilde bu memlekette yatırım yapılabilir Coğrafi konum olarak ta buna çok müsait bir yerdeyiz, 3 ülkeye sınır bir bölgedeyiz. İhracat kapasitesi çok rahat bir şekilde Antep ve İstanbul ile yarışabilir."

f1-018.jpg

f2-016.jpg

f3-011.jpg

f4-006.jpg

f5-004.jpg

f6-003.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum