Yüksekova'daki su sorununa vatandaşlardan tepki

Yüksekova'daki su sorununa vatandaşlardan tepki

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bazı mahallelerde yaşanan içme suyu sorunu sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yıllardır yaşanan içme suyu sorununu sonlandırmak için yapımına başlanan su arıtma tesisi henüz faaliyete geçmediği için ilçedeki birçok mahallede zaman zaman su sorunu yaşanıyor. 

Son günlerde yaşanan içme suyu sorunu nedeniyle Yüksekovalılar dün gece soruna yönelik tepkilerini #YüksekovayaSesOl etiketiyle sosyal medya üzerinden yansıtmaya çalıştı. Başlatılan kampanyaya kısa sürede binlerce kişi destek vererek paylaşımlarda bulundu. Vatandaşlar tepkilerini dile getirirken Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı da konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Doğramacı, "İlçemizde bir kaç gündür süren su kesintilerinin iki sebebi var; - Ana su şebekesindeki tıkanma. (arıza onarıldı) - Kaçak su kullanımı. (önüne geçmek için çalışıyoruz) İnsanın duyarlı olmadığı hiçbir sistem işlemez. LÜTFEN SUYUMUZA SAHİP ÇIKALIM" ifadelerine yer verdi. 

İşte Twitter'daki paylaşımlardan bazıları: 

 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum