Yüksekova'da Urşe Deresi taştı, 7 ev 20 ahır sular altında kaldı

Yüksekova'da Urşe Deresi taştı, 7 ev 20 ahır sular altında kaldı

Yüksekova'da erimeye başlayan kar suları Urşe Deresi'nin taşmasına neden oldu. Taşan dere nedeniyle Köprücük köyündeki ev ve ahırlar, sular altında kaldı.

Ömer Oğuz'un haberi

İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve Cilo Dağlarına yakın olan Köprücük (Kerpel) köyündeki Urşe Deresi'nin taşması sonucu 7 ve 20 ahır sular altında kaldı.

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte Cilo Dağı'nda eriyen kar suları, Urşe Deresi'nin su debisinin yükselmesine neden oldu. Yükselen sular, köydeki bazı ev ve ahırları sular altında bıraktırdı.

Köy sakinleri tarafından su taşkınlarına karşı araçlarda sık sık anonslar yapılarak ailelerin çocuklarıyla dışarı çıkmaması istendi.

Husret Cankurtaran, hayatında ilk ez böyle bir durumla karşılaştığını belirterek, "50 yaşındayım, ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Taşan dere suyu evimizi götürecek diye paniğe kapıldık. Komşularımızın yardımıyla çocuklarla beraber evi tahliye ettik. Yetkililerden bize yardım etmesini istiyoruz" dedi.

Köy Muhtarı Hamit Taşkın ise "Urşe Deresi taştı. Dün akşam üzeri bu olay yaşandı. O sırada hepimiz evimizdeydik. Çok korktuk. Dere kenarındaki evlerimizi bir geceliğine tahliye etmek zorunda kaldık. Çocukların dere kenarına gitmemeleri ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları için sık sık araçta anons yapıyoruz" diye konuştu.

a1-149.jpg

a2-121.jpg

a3-085.jpg

a4-066.jpg

a5-043.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.