Yüksekova'da sel felaketi: Adaklı ve Kadıköy'de evler tahliye edildi!

Yüksekova'da sel felaketi: Adaklı ve Kadıköy'de evler tahliye edildi!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Adaklı (Alekanan) ve Kadıköy (Kadyan) köylerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle birçok evin tahliye edildiği öğrenildi.

İlçeye 20 km uzaklıkta bulunan Adaklı (Alekanan) ve Kadıköy (Kadyan) köylerinde 3 gündür etkili olan sağanak yağıştan dolayı sel felaketi meydana geldi.

KADIKÖY TAHLİYE EDİLİYOR

Kadıköy'de (Kadyan) sel felaketi nedeniyle köy sular altında kalırken, köyün tamamı tahliye edildi.

Hakkari İl Özel İdaresi'ne bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği'nin iş makineleri kurtarma çalışmaları başlatırken, köylüler de ekiplere yardım ediyor.

Öte yandan köyde elektrikler kesilirken, bazı ahırların da sel nedeniyle yıkıldığı öğrenildi.

KADIKÖY İÇİN ACİL ÇAĞRI

Kadıköy'de yağışın halen sürmesi ve iş makinelerinin yetersiz kalması nedeniyle köydeki evlerin tamamı tahliye edilirken, köy için acil çağrıda bulunuldu. Evlerini bırakan köylüler, servis araçları ve traktörlerle Yüksekova'ya götürülürken, köye AFAD ekiplerinin sevk edilmesinin gerektiği ifade edildi.

ADAKLI'DA DERE TAŞTI

Adaklı'nın (Alekanan) içerisinden geçen Çemine Deresi, sağanak yağış nedeniyle taştı. Dere civarında oturan köylülerin evlerini boşaltarak daha güvenli bir yere geçtiği belirtiliyor.

Köye iş makineleri gönderilirken, köyün bazı bölümlerinde çalışmalar sürüyor.

sa1-002.jpg

a1-108.jpg

a2-082.jpg

a3-057.jpg

a4-046.jpg

s1-104.jpg

s3-045.jpg

s2-076.jpg

s4-024.jpg

s5-012.jpg

İlgili Haberler
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum