Yüksekova'da şehir merkezindeki karların döküldüğü yeşil alan çöplüğe döndü

Yüksekova'da şehir merkezindeki karların döküldüğü yeşil alan çöplüğe döndü

Kışın şehir merkezindeki kar kütlelerin kamyonlarla taşındığı alandaki karlar eriyince Güngör Mahallesi'ndeki alan çöplüğe döndü.

Yüksekova Belediyesi, çarşı merkezinde kış aylarında biriken karları kamyonlarla Güngör Mahallesi'nde bulunan yeşil bir alana döktü. Havaların ısınmasıyla birlikte kar birikintilerinin yanı sıra kentteki çöplerin de söz konusu alana döküldüğü ortaya çıktı. Çöp yığınlarının ortaya çıkmasıyla birlikte mahalleden kötü kokular da yükselmeye başladı. Durumdan şikayetçi olan mahalleliler, çöplerin temizlenmesini istiyor.  

"Daha önce çayımızı yudumladığımız ve oturduğumuz bir alandı" diyen mahalle sakini Faruk Akman, çöplerden kaynaklı kötü kokuların yükseldiğini ve hastalık riskinin ortaya çıktığını söyledi. Akman, "Rüzgarlı bir bölge olduğundan arazi içerisinde bulunan poşetler, çöpler ve kağıt parçaları havada uçuşuyor” dedi.

Mahalle sakinleri söz konusu çöplerin biran önce alandan temizlenmesini istiyor. 

690x450nc-hkr-20-04-2021-kayyim-yeil-alani-copluge-cevirdi11.jpg690x450nc-hkr-20-04-2021-kayyim-yeil-alani-copluge-cevirdi6.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum