Yüksekova'da Psikososyal Destek Danışmanlık Hattı hizmete girdi

Yüksekova'da Psikososyal Destek Danışmanlık Hattı hizmete girdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Koronavirüse (Kovid-19) karşı halkı bilgilendirmek ve halk sağlığını desteklemek amacıyla Psikososyal Destek Danışmanlık hattı faaliyete geçti.

Yüksekova'da kurulan Psikososyal Destek Danışma Hattında İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimci meslek grupları mesai saatleri içerisinde hizmet verecek.

Vatandaşlar Psikososyal Destek Danışma Hattına 0438 351 4047 numarasından ulaşabilecek.
İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Psikososyal Destek Danışma Hattını arayan Yüksekovalılar yetkili sağlık uzmanlarından koronavirüs, yayılımın önlenmesi için dikkat edilmesi gerekenler ve evlerimizde alınması gereken önlemler hakkında tıbbi bilgi alabileceği gibi sosyal ve psikolojik destek konusunda uzman sağlık çalışanlarımızdan da sosyal izolasyon, stres kaynaklı sorunlar, zor durumlarla baş etme yolları gibi bir çok konuda bilgi alabilecekler" ifadelerine yer verildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum