Yüksekova'da organize sanayi adımı

Yüksekova'da organize sanayi adımı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Organize ve Sanayi Bölgesi tesislerinin kurulması için yer seçim toplantısı düzenlendi. Heyet belirlenen yerde çalışma yaparken köy sakinleri tepki gösterdi.

Organize ve Sanayi Bölgesi toplanıntısı Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Abdurrahman Pınar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca ve kurum amirleri katıldı. Kaymakamlık toplantısı salonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Hakkari denince organize sanayisi olmayan bir il akla geldiğini söyledi.

Yüksekova'da Organize Sanayi ile ilgili değerlendirme ve yer seçim toplantısı düzenlediklerini belirten Kaşıkçı, "Bölgenin istihdamına, gelişmesine, üretimine katkı sağlayacak bir adım olacak. İran ve Irak'a komşu olması dolayısıyla jeopolitik açıdan çok önemli bir konumda. Bünyesinde birden fazla sınır kapısını barındıran tek il. Esendere ve üzümlü sınır kapısının yanı sıra Şemdinli bölgesinde iki sınır kapısı daha açılacak. Kendi bünyesinde dört sınır kapısını barındıran başka bir il yok. Bu sınır kapılarının üretimden desteklenmesi gerekiyor. İşte üretimin adresi organize sanayidir" dedi.

Toplantının ardından heyet ilçeye 14 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükçiftlik Beldesine Bağlı Ünlüce köyü Kerem Zeydan mahallesinde yer seçimi için çalışmalara başladı. Burada da açıklamalarda bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca, Yüksekova Belediyesinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına önerdiği bu bölge ile ilgili Bakanlık temsilcileriyle birlikte yer seçim tespitinde bulunduklarını belirtti. Koca, "Bakanlık büyük hedefler doğrultusunda organize sanayiyi kazandırmak istiyor. İstihdam noktasında büyük sorunların önüne geçilecek. Toplantı sonucunda uygun görüş verildiği taktirde buna tüzel kişilik kazandırılıp 152 hektarlık bir kamu alanı üzerinde dev bir yatırım gerçekleştirilecek. 40 milyon civarında bir yatırım planı düşünülüyor" dedi.

KÖY SAKİNLERİNDEN TEPKİ

Açıklamalar sırasında Ünlüce köyü sakinleri heyetin bulunduğu alana gelerek köylerinin Organize Sanayi Bölgesi olarak belirlenmesine karşı olduklarını söylediler. Köylüler kendilerinin bilgilendirilmediğini ve hayvancılıkla uğraştıkları için meralarının organize sanayi bölgesi olarak belirlenmesini istemediklerini söyledi. Köy sakinleri daha sonra heyetin inceleme yapmalarını engelleyerek heyeti meradan çıkardılar. 

Yüksekova'da organize sanayi adımı

Yüksekova'da organize sanayi adımı

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum