Yüksekova'da ölüme terk edilen Alıci ailesi yardım bekliyor

Yüksekova'da ölüme terk edilen Alıci ailesi yardım bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Alıci ailesinin reisi Mehmet Alıci göz göre göre ölüme terk edildi. Beynindeki tümörün büyümesi nedeniyle yatağa düşen Alıci yardım eli bekliyor.

ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA

İlçenin Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşam mücadelesi veren Alıci ailesinin dramı yürek burkuyor. Beyninde tümör bulunduğu için yatalak hale düşen baba Mehmet Alıci çocukları ve eşinin gözleri önünde eriyor. Yıkık dökük olan kiralık bir evde yaşayan aile yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını bekliyor. Daha önce de haber yaptığımız aileye aylık 500 lira maaş bağlanmış ancak baba Alıci için herhangi bir tedavi girişimi olmamıştı. 3 aydır maaşlarını bankadan çekebilmek bir yana şehir merkezinde bir hasta bezi bile almaya gidemeyen ailenin çığlığını duyan yok.

Doktora gitmek için bir refakatçisi bile olmayan baba Mehmet Alıci'nin rahatsızlığı gün geçtikçe artıyor. Yatalak hale düşen baba Alıci soruyor: "Koca şehirde bize sahip çıkıp tedavimizde yanımızda olacak kimse yok mu? Koca devlet, burada kaloriferli evlerinde yatıp kalkan kaymakamları, valileri, belediye başkanları ne yapar? Makamlarının aylık masrafı bile beni çocuklarıma kavuşturmaya yeter belki. Çok mu zor?"

haberingoruntuleri.gif

ASP MAAŞ BAĞLADI AMA PARAYI ÇEKECEK KİMSELERİ YOK

Anne Alıci, eşinin daha önce beynindeki tümöre rağmen şehir merkezine gidip gelebildiğini ancak son 3 aydır yatağa mahkum olduğunu belirterek, “En büyüğü 8 yaşında 2'si öğrenci 4 çocuğum var. Bir yanda küçük yaşta 4 çocuğum öbür yanda ölüm döşeğindeki eşim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Okuma yazmam yok ama çocuklarımın eğitimi için elimden geleni yapıyorum. Daha önce yapılan haber sayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASP) tarafından bize yaklaşık 500 liralık bir maaş bağlandı ancak gidip o maaşımızı çekebilecek kimsemiz bile yok. Bankada trilyonlarımız olsa ne yazar, kimsemiz olmadıktan sonra? Komşuların ve bazı yardımsever vatandaşların yardımları ile geçinmeye çalışıyoruz. Onlar bir şey getirdiyse yiyoruz, giyiyoruz. Getirmedilerse de açız, açıktayız. Evimiz kiralık ve yıkılmak üzere” dedi.

alici3.jpg

DONANIMLI BİR HASTANEDE AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR

Bu yıl kömür dağıtılmadığı için yakacak kömürlerinin de kalmadığını belirten çaresiz anne, “Eşimin Ankara veya İstanbul’daki daha donanımlı hastanelerde ameliyat olması gerekiyor. Şuanda da sağlık taramasından geçmesi lazım çünkü sırtında ve ayağında yaralar çıkmaya başladı. Daha önce Van’daki Bölge Hastanesi’ne gitti doktorlar riskli bir ameliyat olacağını söyleyince ve kendisine refakat edecek hiç kimse olmayınca geri dönmek zorunda kaldı. Bende de sinüzit rahatsızlığı var. Bir çocuğumun bir ayak parmağı fazla ve ayakkabı giyemiyor.  Bu kışın ortasında hepimiz adeta birer ölü gibiyiz. Allah’tan başka kimsemiz yok bu dört duvar arasında” dedi.

ÇOCUKLARIM İÇİN YAŞAMAK İSTİYORUM

Rahatsızlığı nedeniyle çok zor konuşabilen baba Mehmet Alıcı ise, “Daha önce ayakta idim, ara sıra nöbetler geçirsem de en azından çocuklarıma 1 ekmek alabiliyordum. Şimdi bu döşeğe mahkum oldum ve hiçbir yere kıpırdayamıyorum. Tedavi olmak istiyorum ama bana refakat edebilecek kimsem yok. Çocuklarım perişan. Onlar için yaşamak ve onlara sahip çıkmak istiyorum. Tek dileğim bu. Benim bir ayağım çukurda ama bu çocuklara yazık günahtır. Ben ölürsem ortada kalacaklar. Koca şehirde bize sahip çıkıp tedavimizde yanımızda olacak kimse yok mu? Koca devlet, burada kaloriferli evlerinde yatıp kalkan kaymakamları, valileri, belediye başkanları ne yapar? Makamlarının aylık masrafı bile beni çocuklarıma kavuşturmaya yeter belki. Emirlerinde çalışan yüzlerce personelden birini görevlendirseler ne olacak sanki? Para istemiyoruz biz, insan muamelesi görmek istiyoruz. Çok mu zor?" dedi. 

ALICI AİLESİNE YARDIM İÇİN HESAP BİLGİLERİ:

MEMET ALICİ - ZİRAAT BANKASI
IBAN: TR3400 0100 1902 66460558 5001
Adres: Cumhuriyet Mah. Kuruköy Yolu Caddesi Ova Camii arkası.

alici4.jpg

alici34.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum