Yüksekova'da kanalizasyon hatları tıkandı, birçok binayı su bastı

Yüksekova'da kanalizasyon hatları tıkandı, birçok binayı su bastı

Yüksekova'da kanalizasyon hatları tıkandı, şehir merkezindeki birçok binanın zemin katı suyla doldu.

Ömer Oğuz'un haberi:

31 Mart Yerel seçimlerinin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen mazbataları verilmediği için göreve başlayamayan Yüksekova Belediyesi'nin yeni yönetimini dağ gibi sorunlar bekliyor. Kanalizasyon hattının birçok noktada tıkandığı ilçede yolların geneli de bozuk durumda. Kış mevsiminin uzun sürdüğü ilçede henüz yerde yarım metre kar var. Alt yapı sorunu nedeniyle vatandaşların kar suları ile başı dertte. 

Cengiz Topel Caddesi'nin Ziraat Bankası yakınlarından geçen kanalizasyon hattının tıkanması nedeniyle Caddede bulunan bazı binaların zemin katlarını su bastı.

subaskini2-001.jpg

UYARDIK, GEREĞİ YAPILMADI

Sefalılar İş Merkezi'nin sahibi Seracettin Sefalı, daha önce Yüksekova Belediyesi yetkililerini defalarca bilgilendirdiklerini ancak gereken çalışma yapılmadığı için söz konusu arızanın yaşandığını belirterek, "Uyarmamıza rağmen ne yazık ki gerekli çalışma yapılmadı. Yetkililerin duyarsızlığı nedeniyle ne yazık ki söz konusu kanal tıkandı ve binaları su bastı" dedi. 

BELEDİYE'DE YETKİLİLERE ULAŞILAMIYOR

Bina sahipleri söz konusu arızanın giderilmesi için Yüksekova Belediyesi'ne gittiklerini ancak hiçbir yetkiliye ulaşamadıklarını belirterek, "Belediyeden umudu kesince kiraladığımız vidanjörlerle binalardaki suları tahliye etmeye çalışıyoruz" dediler. 

1e69ea33-9e0d-48c0-a89c-aab6e3ed3c5b.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum