Yüksekova'da 'Kadınlar Günü' kutlandı

Yüksekova'da 'Kadınlar Günü' kutlandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkulu bir şekilde kutlandı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri kapmasında eski cezaevi kavşağında bir araya gelen çok sayıda kadın, ellerinde taşıdıkları dövizler ile Musa Anter Parkı’na yürüdü. Sloganlar eşliğinde kutlama alanına giden kadınlar, burada 1 dakikalık saygu duruşu gerçekleştirdi. Daha sonra çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde halaya tutuşan kadınlar, kutlama boyunca coşkulu bir şekilde eğlendi.

Etkinlikte konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Sözcüsü Nazife Evin, zor bir süreçten geçildiğini ifade ederek, Kürt kadınlarının devlet ablukasına karşı iradesini ortaya koyduğunu belirtti.

“Bu irade bize moral ve motivasyon verdi” diyen Evin, “Bugün büyük bir mücadele yürütülüyor. Yeni bir yaşam inşa ediliyor” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanvekili Adile Kozay, kadınların katledildiğini, her türlü şiddete maruz kaldığını ifade ederek, “Bugün Kürt halkının bee.. Kürt halkını bitirmek istiyorlar ama biz öldürmekle bitmeyiz. Cizre’de, Silopi’de, Sur’da arkadaşlarımız katlediliyor. Biz onların yolunda yürüyeceğiz” dedi.

Ardından konuşan Eski Urfa  Milletvekili Leyla Güven, “Uzun ve zorlu bir yolumuz var. Anneler bunca zaman çok gözyaşı döktü. O annelerin ellerinden öpüyorum. Onlar kahraman annelerdir. Onların karşısında saygıyla eğiliyorum. Zindandaki ve direnişteki kadınları selamlıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından miting, Meral Tekçi ve Gever Sanatçılar Meclisi'ne bağlı sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde kadınların özgürlük zılgıtları ve çektiği halaylarla sona erdi.

Yüksekova'da 2016 kadınlar günü kutlaması - 07-03-2016

Yüksekova'da 2016 kadınlar günü kutlaması - 07-03-2016

Yüksekova'da 'Kadınlar Günü' kutlandı

Yüksekova'da 'Kadınlar Günü' kutlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.