Yüksekova'da İran Pasajı ve Halk Pazarı yıkılıyor

Yüksekova'da İran Pasajı ve Halk Pazarı yıkılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan İran Pasajı ile Halk Pazarı Yüksekova Belediyesi tarafından yıkılacak.

Yüksekova Belediyesi, ilçenin Cengiz Topel Caddesinden geçen Yüksekova deresinin üzerinde kurulu bulunan İran Pazarı ile Güngör Caddesi üzerindeki Halk Pazarını yıkma kararı aldı. Belediyenin şehir merkezinde yapacağı yeşil alan projeleri kapsamında alınan karar, geçtiğimiz günlerde pazar esnafına tebliğ edildi.

Her iki pazar esnafına gönderilen belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı imzalı tebligatlarda, "...İlçemizin gelişimi ve estetiği açısından düşünülen Sosyal Projeler kapsamında çalışmalar yapılacağı için 01.04.2020 tarihine kadar işletmekte olduğunu iş yerlerinin tahliye edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle belirtilen tarihe kadar iş yerini tahliye etmeniz hususunda; gereğini tebliğen rica ederim" ifadelerine yer verildi.  

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı dün İran Pasajı esnafını kabul etti. Pasaj esnafının sıkıntı ve taleplerini dinleyen Doğramacı, çözüm konusunda fikir alışverişinde bulundu. Yaklaşık 45 iş yerinin bulunduğu İran Pasajı esnafına İhsaniye Camii'nin zemin katı verilmesi düşünülürken Halk Pazarı esnafı için henüz herhangi bir çözüm bulunmuş değil. 

Yaklaşık 60 dükkanın bulunduğu Halk Pazarı esnafı da Yüksekova Belediyesi ve Yüksekova Kaymakamlığı tarafından kendilerine yer konusunda yardımcı olunmasını bekliyor.

Öte yandan söz konusu "Sosyal Projeler" kapsamında Hükümet Konağı binası, eski emniyet ve tarım ilçe müdürlüğü binalarının da yıkılarak yeşil alana çevrilmesi planlanıyor.

halk-pazari.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum