Yüksekova’da Engelliler Günü Etkinliği - 04-12-2019

Yüksekova’da Engelliler Günü Etkinliği - 04-12-2019

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Yüksekova Özel Ak Umut Yolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe AKP Yüksekova Kadın Kolları Başkanı Gülsüm İşgörer, öğrenci ve öğrenci velileri ile kurum öğretmenleri ve çalışanları katıldı. 

Etkinlikte yapılan konuşmalarda engellilerin yaşadığı sorunlara değinilirken ‘’sevgisiz toplumun engelliler üzerindeki olumsuz etkilerine” vurgu yapıldı. Kurum Müdürü Şahabettin Yalçın; “zihnimizdeki engelleri kaldırmak önceliğimiz olmalı ve toplum olarak engellilere saygı göstermemiz gerekir, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir. Engellik bilerek ve isteyerek yaşanan bir durum değildir” dedi.  
 Konuşmaların ardından rehabilitasyon merkezince yapılan eğitim ve öğretim çalışmalarının gösterildiği bir slayt gösterimi yapıldı.  Etkinliğin sonunda katılımcılar engelli öğrenciler beraber pasta kesti. 
e2-084.jpg

e3-056.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.