Yüksekova’da elektrik çilesi bitmiyor

Yüksekova’da elektrik çilesi bitmiyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde elektrik çilesi bitmiyor.

Tüm abonelerin kaçak elektrik konusunda potansiyel suçlu gibi görülerek elektrik sayaçlarının elektrik direklerine çıkarıldığı Yükselova ilçesi bu kışa da elektrik problemleri ile giriyor. Henüz elektrik kesintilerine çare bulamayan VEDAŞ, hizmet alt yapısını tam iyileştirmediği gibi habersiz yaptığı enerji kesintileri ile vatandaşların büyük tepkisini topluyor.

Van ilinde her kesintiyi önceden duyuran ve yaşanan arızalarla ilgili bilgi veren VEDAŞ, Yüksekova ve Şemdinli’de böyle bir yola başvurmuyor. İlçede sık sık yaşanan kesintiler zaten büyük sıkıntılar yaşayan ilçe esnafı başta olmak üzere vatandaşların günlük hayatını olumsuz yönde etkiliyor. 

ESNAFA BİR DARBE DE ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN

Kesintilerin ara ara yaşandığını dile getiren esnaf duruma sitem ederek, "Zaten piyasa durgun. Olan iş de yaşanan kesintiler nedeniyle olumsuz etkilendi. İletişim çağındayız, VEDAŞ lütfedip bir açıklama gereği duymuyor" dedi. 

İlçe sakinleri VEDAŞ’tan yapılacak kesinti ve çalışmalardan önce vatandaşların bilgilendirmesini istiyor. 

YÜKSEKOVA BELEDİYESİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ GÖRMEZDEN GELİYOR

Bazı vatandaşlar ise kaçak elektriğin önüne geçilmesi çalışmalarını doğal olduğunu ama ilkel yöntemlerle yapılan bu çalışmayı yersiz buluyor. Zaten mahalle ve sokak aralarında ulu orta duran elektrik direklerine bir de bir sürü kablo ile sayaç takılmasına Yüksekova Belediyesi'nin sessiz kalmasını doğru bulmadıklarını ifade eden vatandaşlar, görüntü kirliliğine yol açan çalışmanın Yüksekova’da başlatılan alt yapı ve şehircilik çalışmaları ile örtüşmediğinin altını çizdiler. Düne kadar elektrik direklerinin yer altına alınmasından söz edilen ilçede böyle bir uygulamaya gidilmesi vatandaş ve çevre çıkarlarının değil, şirket çıkarlarının daha fazla dikkate alındığının ispatı olarak görülüyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum