Yüksekova'da başıboş köpekler artıyor

Yüksekova'da başıboş köpekler artıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sayısı git gide artan ve zaman zaman yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Gece ve sabahın erken saatlerinde ilçe merkezindeki ara sokaklarda dolaşan köpekler vatandaşları tedirgin ederken, zaman zaman vatandaşlara da saldırıyor. Evlerin önündeki eşyalara ve kümes hayvanlarına saldıran köpeklerin sayısı gün geçtikçe artıyor. 

Dün akşam saatlerinde ilçenin Güngör mahallesinde bulunan bir evin önünde bulunan ev eşyalarını parçalayan başıboş köpekler, müdahalede bulunmak isteyen ev sakinlerine de saldırdı. Mahalle sakinleri, Yüksekova Belediyesi'nin biran önce söz konusu soruna bir çözüm bulmasını istiyor.

BAKIM VE REHABİLİTASYON EVİ YAPILACAK

Konuyla ilgili Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi Hekim Kaçan, ilçede bulunan sokak hayvanları ile ilgili kısırlaştırma, aşılama ve besleme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Ancak hem şehirde hem de köylerde vatandaşlarımız besledikleri hayvanları belli bir süre sonra şehirin girişine yada sokağa terkettikleri için özellikle köpeklerin popülasyonunu kontrol altına almakta zorluk çekiyoruz. Bu nedenle Belediyemiz tarafından Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Osman Doğramacı'nın talimatları ile projesini tamamladığımız, şehre 6 km uzaklıkta Van yolunda Sokak hayvanları için tam donanımlı Bakım evi ve rehabilitasyon merkezi yapılacaktır. Vatandaşlarımızdan ricamız biraz daha sabretsinler, bakım evi bittikten sonra hem vatandaşlarımıza hem de sokaktaki canlarımıza daha kaliteli bir yaşam sunacağımıza dair söz veriyoruz" dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum