Yüksekova'da 'Atık Su Arıtma Tesisi' inşa edilecek

Yüksekova'da 'Atık Su Arıtma Tesisi' inşa edilecek

Yüksekova'da inşa edilecek Atık Su Arıtma Tesisi için Avrupa Birliği Dış İlişkiler Müdürlüğü heyeti tarafından seminer düzenlendi. Seminerin ardından tesisin yapılacağı alan incelendi.

Yüksekova Haber Portalı

Yüksekova'da inşa edilecek 'Atık Su Artıma Tesisi' için Yüksekova Belediyesi'nin konferans salonunda seminer düzenlendi. Seminerde, tesis için ilçeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü heyeti tarafından bilgilendirme yapıldı.

Yüksekova Belediye Eş Başkanı İrfan Sarı, birim amirleri ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen firma temsilcilerinin katıldığı seminerde, Atık Su Artıma Tesisinin 19 Ağustos’ta ihalesi yapılacağı belirtildi.

Seminerin ardından katılımcılar, tesisin yapılacağı alana götürülerek, incelemelerde bulunuldu.

Burada proje hakkında açıklamalarda bulunan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı İrfan Sarı, “Yüksekova Belediyesi’nin Bakanlığımız ve Avrupa Birliği ile yapmış olduğu proje için sahayı inceliyoruz, ilgili firmalara tanıtmaya çalışıyoruz. Şehir içindeki kanalizasyon şebekesinin ulaştığı yerde atık su arıtma tesisi yapılacaktır. Avrupa Birliği projesidir. Yüzde 85'i hibe, yüzde 8,75'i Bakanlık katkısı ve yüzde 6.25'i belediyemiz tarafından ödenmesi söz konusu. Bugün buraya Türkiye’nin değişik bölgelerinden 18 firmaya bağlı yaklaşık 30 kişi geldi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile entegre çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personelleri burada. Az önce tanıtımlarımızı yaptık. İhale koşullarını konuştuk. Şimdi sahayı dolaşıyoruz. Su anda müşavirlik hizmetleri ihalemiz devam etmekte olup 19 Ağustos’ta da yapım işinin ihalesi yapılacak. Yıl sonuna kadar bu ihalenin de tamamlanacağını düşünüyoruz. İhaleyi Euro para birimi üzerinden Avrupa Birliği satın alma prosedürleri kapsamında Bakanlığımız yürütmektedir. Biz proje sahibi olarak, denetçi olarak projenin yürütümünde sürekli birlikte olacağız. Bunun da Yüksekova’ya katkı sunabileceğine inanıyoruz. Bu projenin Yüksekova için çok önemli ve hayati değeri vardır. Hepimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi." dedi.

a1-153.jpg

a2-125.jpg

a3-089.jpg

a4-069.jpg

a5-044.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum