Yüksekova'da '3 Aralık Dünya Engelliler' günü etkinliği

Yüksekova'da '3 Aralık Dünya Engelliler' günü etkinliği

Yüksekova'da Fizyoaktif Sağlıklı Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

İlçede bulunan Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'de düzenlenen etkinliğe Yüksekova Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, Fizyoaktif Sağlıklı Yaşam merkezinin öğrencileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşması ile başlayan etkinlikte; kısa film, şiir, şarkı dinletisi, tiyatro, koro, pandomin, dans gösterimi yapıldı.

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Fizyoaktif Sağlıklı Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon kurum müdürü Kinyas Çakar, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün önemine vurgu yaparak, "Her engelli doğuştan bir engelle doğmaz. Kimi Aşık Veysel gibi hastalık sebebiyle, kimi Ampute, kimi iş veya trafik kazasında, kimi başka sebeplerle daha sonradan engelli olabilir. Önemli olan, bu insanlarımızın engellerinin ne olduğu, nasıl olduğu değil, bu kardeşlerimize nasıl baktığımızdır" dedi.

e1-048.jpg

e2-045.jpg

e3-028.jpg

e4-024.jpg

e5-016.jpg

e6-008.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum