Yüksekova’da 2 gündür karanlıkta olan 78 yerleşim birimine elektrik verildi

Yüksekova’da 2 gündür karanlıkta olan 78 yerleşim birimine elektrik verildi

Yüksekova’da 33 köy, 44 mezra ve 1 beldeye 2 gün aradan sonra elektrik verildi

Ömer Oğuz'un haberi:

Yüksekova'da 3 gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle enerji hatlarında arızalar meydana geldi. 

Meydana gelen arızalar nedeniyle ilçeye bağlı 33 köy, 44 mezra ve 1 beldeye 2 gündür elektrik verilemiyordu. VEDAŞ arıza ekiplerinin 2 gündür kar yağışı ve tipiye rağmen sürdürdüğü çalışmalar sonucu bölgeye enerji verildi. VEDAŞ yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, arıza ekipleri köy yolları kapalı olduğu için birçok noktada yaya olarak arıza bölgelerine ulaşıldı. 

Gürdere Köyü Muhtarı Tahir Düzce 2 gündür VEDAŞ ekiplerine eşlik ettiğini belirterek, "2 gündür bölgedeki 78 yerleşim birimine enerji verilemiyordu. Kesintiye neden olan arızalardan biri de Adaklı ve Kadıköy köyleri arasındaydı. Söz konusu bölge şiddetli tipinin yaşandığı bir yerdi. Dün gece tipi nedeniyle arızayı bulmamıza rağmen bir türlü ulaşamıyorduk. Bugün İl Özel İdaresi'ne ait bir iş makinesi ile arıza bölgesine VEDAŞ ekipleri ile çok zor bir şekilde ulaştık. VEDAŞ ekipleri çok büyük bir fedakarlıkla zor bir noktada arızayı giderdi. Dün gece de aynı bu sıkıntıdan dolayı Dedin köyü mevkiinde tipi nedeniyle mahsur kalan VEDAŞ ekiplerinin imdadına koştum. Görüş mesafesi çok azalmıştı. Söz konusu noktaya giderek ekibi yönlendirerek mahsur kaldıkları yerden kurtardık. Yağışlar nedeniyle ekipler çok zorlanıyor. Neyse ki 2 günün ardından bölgeye enerji verildi. VEDAŞ ekiplerine teşekkür ederiz" dedi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum