Yüksekova ve Şemdinli'de Çanakkale zaferi kutlamaları

Yüksekova ve Şemdinli'de Çanakkale zaferi kutlamaları

Yüksekova ve Şemdinli'de Çanakkale zaferinin 104. Yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler ve törenler düzenlendi. 

Ömer Oğuz ve Ecevit Bay'ın haberi:

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler, Garnizon Komutanı Albay Hasan Kuyuncu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Ak Parti Yüksekova Belediye Başkan Adayı Teoman Zeydan, kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Programda bir konuşma yapan Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, “Çanakkale bir taraftan acı bir taraftan da zaferi içerisinde barındıran eşsiz bir savaştır. Çanakkale bir acıdır. Çünkü hepimizin atalarında dedelerinde Çanakkale’de girip te şehit olanlar vardır. Ninelerimiz ersiz kalmıştır. Çocuklar babasız kalmıştır. Her evde bir acı yaşanmıştır. Çanakkale savaşında 250 Bin şehit verdik. Bu şehitlerimiz sayesinde bugün dünyanın en büyük zaferlerinden bir tanesini Çanakkale’de kazandı. Çanakkale’deki inanç, azim ışık oldu. Yıllar sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadeleyle birlikte Türkiye cumhuriyeti devleti kuruldu. insanlar bir inanç uğruna, orada vatanları için şehit olmuştur. Milli mücadelede de şehitler verdik" dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından Çanakkale ile ilgili şiir, sinevizyon ve tiyatro gösterimi yapıldıktan sonra Marina Düğün salonunda şehit ve gazi yakınlarına öğle yemeği verildi.

whatsapp-image-2019-03-18-at-17.05.54.jpeg

ŞEMDİNLİ'DE DE TÖREN DÜZENLENDİ

Şemdinli'de İlçe Jandarma Komutanlığında başlayan program çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Program daha sonra Cumhuriyet ilkokulundaki öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi, şiirlerin okunması ve sinevizyon gösterileriyle devam etti.

Gün dolayısıyla daha sonra 34. Hudut Alay Tugay Komutanlığında şehit yakınları, gaziler onuruna yemek verildi. Yemeğe Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgenaral  Rafet Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kanyer de katıldı.

whatsapp-image-2019-03-18-at-17.43.22.jpeg

whatsapp-image-2019-03-18-at-17.43.23.jpeg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.