Yüksekova Şişol Dağı’na doğa yürüyüşü

Yüksekova Şişol Dağı’na doğa yürüyüşü

Yüksekova'da Cilo Trekking Spor Kulübü, 3 bin rakımlı Şişol Dağı'na doğa yürüyüşü düzenledi.

Ömer Oğuz'un haberi

Yüksekova’da faaliyet gösteren Cilo Trekking Spor Kulübü, ilçedeki Şişol Dağı'na doğa yürüyüşü düzenledi, Yürüyüş, yaklaşık 7 saat sürdü.

Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan Cilo Trekking Spor Kulübü Başkanı Fikret Yaşar, doğaseverleri bölgeye davet ettiklerini söyledi.

Kentin gürültüsünden ve kirli havasından kurtulmak isteyenler için bölgenin her türlü imkanı sunduğunu anlatan Yaşar, "Sağlıklı yaşam için doğa yürüyüşleri düzenliyoruz" dedi.

Yüksekovalı Akademisyen İskender Karaman ise “Haftada bir doğa yürüyüşleri, tırmanışlar yapıyoruz. Bu alanın adı Şişol, 3 bin rakımlı burada yüzlerce yürüyüş düzenleyebilecek yerler, parkurlar var. Dünya doğa turizmine çok önem veriyor. Bu anlamada da Yüksekova’da çok fazlası var. Güvenlik nedeniyle bu kadar güzel yerler ve parkurlarımıza çıkamıyoruz. Bu yasakların kalkmasını istiyoruz. Bugünkü doğa yürüyüşümüze doktor, eczacı öğretmenler de eşlik etti. Bu nedenle herkesi doğaya yürüyüşlerine çıkmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

d1-066.jpg

d2-057.jpg

d3-035.jpg

d4-024.jpg

d5-011.jpg

d6-011.jpg

d7-005.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum