Yüksekova MYO öğrencilerinden fabrikalara teknik gezi!

Yüksekova MYO öğrencilerinden fabrikalara teknik gezi!

Hakkari Üniversitesi Yüksekova MYO Öğrencileri, Yüksekova'daki fabrikalara teknik gezi düzenledi.

Ömer Oğuz'un haberi

Hakkari Üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bazı dersler kapsamında Yüksekova’daki Zeysu Üretim Tesisleri, GKS Plastik Fabrikası, Baskın Süt ve Süt Ürünleri Tesisleri ve Tatsan Yemek Fabrikasına teknik gezi gerçekleştirdi.

Akademik personellerin de eşlik ettiği gezide; Zeysu Doğal Kaynak Suyu Tesislerinde plastik maddenin şişe formuna dönüştürülme ve bu şişelere de otomasyon sistemi ile el değmeden suyun doldurulup paketlenmesi aşaması yerinde gözlendi. Ayrıca bunların depolanması, pazarlanması ve dağıtımı ile ilgili de firma çalışanları tarafından öğrencilere bilgiler aktarıldı. GKS Plastik Fabrikasında ise hammaddenin çeşitli plastik ürünlere dönüştürülme sürecini izlendi ve ilgili birimler tarafından öğrencilere bu sektördeki bazı maliyet hesapları ve rekabet koşulları anlatıldı. Baskın Süt ve Süt ürünleri Tesislerinde ise firma çalışanları tarafından sütün farklı gıda maddelerine nasıl dönüştürüldüğünü ve bunların nasıl depolanıp dağıtıldığı anlatıldı. Tatsan Yemek Fabrikasında da öğrencilere sektör ile ilgili bilgiler, bu işte kullanılan cihazlar ve gıda maddelerinin depolama şartları anlatıldı. Gezi, Cilo Saklı Bahçesi'ne yapılan ziyaret ile sona erdi.

Gezi ile ilgili açıklama yapan Yüksekova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Güven Gök, “Öğrencilerimiz derslerde teorik olarak gördükleri bazı konuların pratikteki uygulamalarını da yerinde görmelerini ve bu sayede öğrencilerde daha kalıcı bir öğrenme sağlamayı amaçladık. Ayrıca girişimcilik konusunda da bu tür etkinliklerin öğrencilerin özgüvenlerini artırmaya katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesinde her zaman destek olan Rektörümüz Prof.Dr. Ömer Pakiş'e ve ayrıca ilgilerinden ötürü ziyaret edilen firmaların yetkililerine ve Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Servet Canlı'ya öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gezide ziyaret edilen firmaların sahiplerine teşekkür belgesi takdim edildi.

y1-338.jpg

y2-269.jpg

y3-175.jpg

y4-102.jpg

y5-059.jpg

y6-026.jpg

y7-009.jpg

y8-006.jpg

y9-006.jpg

y10-006.jpg

a-003.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum