Yüksekova Kaymakamı Doğramacı'dan tasarruf çağrısı

Yüksekova Kaymakamı Doğramacı'dan tasarruf çağrısı

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı su ve elektriği tasarruflu kullanma çağrısında bulundu.

Yüksekova'da son günlerde elektrik ve su kesintileri yaşanıyor. Söz konusu kesintileri sosyal medyada dile getiren Yüksekovalılara Kaymakam Doğramacı twitter hesabından cevap verdi. 

Bir vatandaşın, "Şu anda Yüksekova'da elektrik kesintisi olduğu için derslerini televizyondan alan öğrenciler mağdur durumda, bu dönemde elektrik kesintisinin istisnai durumlar hariç kesilmemesi gerekmektedir. Bunun için bi önlem alınmasını istiyoruz" şeklindeki mesajına Kaymakam Doğramacı şu şekilde cevap verdi:

"Elektrik idaremizle yapılan görüşmede meydana gelen elektrik kesintilerinin trafolarda %50 aşırı yüklenmeden kaynaklandığı ifade edilmiştir. Elektriği Usulüne ve tasarrufa dikkat ederek kullanmaz bu şekilde yüklenirsek ve trafolar yanarsa hiç kimse elektrik alamayacaktır. Bu süreçte dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan biri de tasarruf olmalı. Özellikle herkesin ortak kullandığı elektrik ve su gibi stratejik tüketimlerde dikkatli olmak bugün dünden çok daha önemli bir vatandaşlık görevimizdir. (Trafolar yanarsa düzeltmek haftaları alabilir)"

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum