Yüksekova Kaymakamı Doğramacı'dan 'su kesintileri' açıklaması

Yüksekova Kaymakamı Doğramacı'dan 'su kesintileri' açıklaması

Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, Yüksekova'da yaşanan içme suyu kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzmanlar sürekli "el yıkama" ve temizlik ile ilgili uyarılarda bulunurken Yüksekova'da içme suyu sorunu yaşanıyor. İlçedeki içme suyu şebekesinde zaman zaman kesintiler yaşanıyor.

'KESİNTİLER, YETERLİ SU KAYNAĞININ OLMAMASININ BİR SONUCU'

Söz konusu sorunla ilgili Twitter'dan açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Yüksekova’da onlarca yıldır su ile ilgili ciddi sorunların olduğunu hatırlatarak, "Şu anda yaşadığımız su kesintileri yeterli kaynağımızın olmamasının bir sonucudur. Köklü çözüm üretmek için yapılan Arıtma tesisimiz bu yıl faaliyete geçince sorunumuz tamamen çözülecektir. Ancak Şehrimize aylık verilen suyun sadece %3’ü tahsil ediliyorsa sorunları çözmek de sürdürülebilir olmaktan çok uzaktır. Yapılan tahsilat su arızalarını gidermeye bile yetmemektedir. Eğer bu şekilde devam ederse faaliyete geçecek olan tesisimiz de çalışmayacaktır" ifadelerine yer verdi.  

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum